algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Les vendes als serveis cauen a Balears un 7,7% el novembre

Per la seva banda l'ocupació del sector es reduí en un 1,9%

La xifra de negocis del sector serveis ha baixat a les Balears un 7,7% el novembre de 2009 respecte al mateix mes de 2008, i ha continuat perdent ocupació, amb una taxa del -1,9% interanual, encara que inferior a la mitjana estatal, que va descendir un 4,3%, segons les dades provisionals publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A nivell estatal, tots els sectors han reduit la seva xifra de negocis el novembre. Els serveis a empreses foren el sector que registrà el major descens, amb una taxa interanual del -9,8%, seguit del transport (-5,6%), turisme i tecnologies de la informació (-5,4% en ambdós casos), i comerç (-5%).

Per activitats, totes han disminuit la seva xifra de negocis el novembre en taxa interanual, a excepció de la venda de vehicles, motocicletes i recanvis, que ha experimentat el seu segon repunt consecutiu, amb un avenç del 7,4%. Les activitats que presenten les menors caigudes han estat activitats administratives d'oficina (-0,1%) i serveis d'informació (-0,2%).

Els majors descensos, per la seva part, es registren en els serveis tècnics d'arquitectura i enginyeria (-22,7%), comerç a gran escala d'equips per a les tecnologies de la informació (-18,2%) i el comerç d'altra maquinària, equips i subministraments (-16,6%).

Les dades de l'INE reflecteixen que l'ocupació al sector serveis ha registrat el novembre un descens interanual del 4,3%, taxa un punt inferior a la d'octubre (-5,3%) i la millor dada de tot l'any 2009, en el qual l'ús del sector ha registrat caigudes superiors al 4,9% tots els mesos.

Tots els sectors van experimentar descensos en l'ocupació. La major caiguda de l'ocupació va ser per al comerç i les tecnologies de la informació, ambdós amb un retrocés del 4,6%.

CAIGUDA DE VENDES I OCUPACIÓ A TOTES LES CC.AA.

Totes les comunitats autònomes registren caigudes interanuals de les seves vendes durant el mes de novembre. Els majors descensos de la xifra de negocis dels serveis els van experimentar Canàries (-10,7%) i Múrcia (-9,1%), mentre que els menors van ser per a La Rioja (-0,2%) i Extremadura (-1,8%).

Quant a l'ocupació, també hi va haver una reducció generalitzada. Les majors contraccions del personal ocupat es van donar al País Valencià (-6,6%), Canàries (-6,4%) i Madrid (-5%). Els menors descensos foren per a Cantàbria (-0,8%) i La Rioja (-1,6%).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa mes de 11 anys
Si les empreses foten la gent al carrer no hi pot haver doblers per comprar. Això tan elemental sembla que és impossible de concebre per una patronal que demostra tenir el cervell com una nou.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris