algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

“No a aquesta fusió. Defensem la nostra caixa”

La plaça Major de Salamanca acull una protesta contra l'aliança entre Caja Duero i Caja España. Els manifestants fan una crida que es recondueixi el procés

114524

Prop de cinc-centes persones participaren en la protesta.

Juanjo Roig(J.M. Garcia. Efe.)

Més de mig miler de persones es concentraren ahir a la plaça Major de Salamanca durant gairebé mitja hora i sota una pluja incessant per protestar contra el procés de fusió que duen a terme Caja Duero i Caja España. A la mobilització, convocada per extreballadors, associacions d'impositors i veïnals, sota el lema "No a aquesta fusió. Defensem la nostra caixa", hi donà suport el col·lectiu Caja Duero está en su mano". Casa nostra no és aliena a aquests processos de fusió entre caixes, ja que Sa Nostra estudia la proposta d'integració al grup Banca Cívica, liderat per Caja Navarra, amb l'adhesió de les de Canàries i de Burgos. En aquest moment, la caixa balear considera excessiu el protagonisme de l'entitat navarresa, la qual cosa genera reticències cap a la futura aliança.

Resposta ciutadana

Ahir el portaveu de Caja Duero está en su mano", José Ramón Alonso, es mostrà "content" per la resposta ciutadana a la protesta, que va concloure amb la lectura d'un comunicat, perquè, segons el seu parer, "molta gent té molt clar que aquesta fusió no és bona ni per a Caja Duero, ni per als de Salamanca". Segons la seva opinió, la societat de Salamanca "sol·licita i demana que els consellers i els que tenen el poder" a l'entitat financera "facin marxa enrere".

Alonso, que va reconèixer "les pressions que hi ha hagut per part dels dos partits polítics majoritaris perquè la concentració no es dugués a terme", explicà que "hi ha molta gent que està en contra d'aquest procés" i, per això, augurà que "els seus representants en l'assemblea de Caja Duero votaran que no". El portaveu de la plataforma advocà perquè "el vot en el pròxim consell sigui secret i no a mà alçada" i, en aquest sentit, expressà la "seguretat" que "la gent votarà a consciència". I si insistí que el sufragi "sigui secret", explicà, és perquè ningú no "se senti condicionat ni vinculat a cap força externa que l'obligui a votar contra els seus interessos i pensaments".

"Pressions"

Alonso reiterà el convenciment que "hi ha pressions" i per això posà com a exemple que, per primera vegada a Salamanca, el PP i el PSOE "han tret un manifest conjunt", el qual, segons la seva opinió, "vol dir que hi ha uns interessos darrere que no són els dels ciutadans, sinó els dels partits polítics". La concentració va concloure amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'actor salamantí Fernando Saldaña, en el qual mostrà la "confiança" que els actuals dirigents de Caja Duero "recondueixin el procés de fusió per al bé de l'entitat i de Salamanca". "Res no ens agradaria més -conclou el text- que ens convencessin que les passes que faran són beneficis per a la nostra caixa".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris