algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Sa Nostra acull amb fredor la proposta de Banca Cívica

L'entitat balear considera excessiu el lideratge de la caixa de Navarra en el projecte, com també la pèrdua de control que suposaria la futura aliança

La proposta d'integració de Sa Nostra al grup Banca Cívica, liderat per Caixa Navarra (CAN) amb l'adhesió de les caixes de Canàries i Burgos, va ser rebuda amb fredor pel consell d'administració de l'entitat balear en la reunió d'ahir. La direcció de la caixa balear exposà ahir als membres del consell d'administració la situació actual en què es troba el SIP (Sistema Institucional de Protecció) en el qual s'hauria de subscriure Sa Nostra, en cas que així ho aprovi l'assemblea general. Això no obstant, segons va poder saber aquest diari, les condicions que hauria posat la CAN per formar l'esmentat SIP varen generar certes reticències perquè volien un gran protagonisme de la caixa de Navarra.

La pèrdua de control sobre els grans clients, l'estratègia general que vol imposar en el grup i l'organigrama de la futura Banca Cívica, que podria deixar Sa Nostra amb una participació d'al voltant del 12% en el consell d'administració, són algunes de les condicions que van generar més escepticisme entre els membres del consell d'administració de la caixa balear, els quals també van considerar precipitat el calendari que vol seguir la caixa de Navarra per a la integració.

De fet, el grup Banca Cívica va emetre ahir un comunicat en què indicava que ja s'ha presentat al Banc d'Espanya el pla estratègic d'integració, el contracte de grup i el pacte d'accionistes per a la formació del nou Grup Econòmic Consolidat (GEC) format inicialment per les caixes de Navarra, Canàries i Burgos. En aquest mateix escrit es detalla que aquestes tres entitats tenen previst presentar tota la documentació necessària per a la integració aquesta quinzena i que els òrgans de govern dels tres grups puguin aprovar l'operació la segona quinzena del febrer perquè Banca Cívica pugui consolidar els comptes en acabar el primer trimestre d'enguany.

Pel que fa a Sa Nostra, s'indica a peu de pàgina de la nota que disposarà d'un calendari propi d'integració per ser la darrera entitat que entrarà a formar part del grup. Tot i això, és necessari que els seus òrgans de govern hi donin el vistiplau i de moment, segons fonts de l'entitat, no s'ha pres cap decisió i fins a 15 grups de treball estudien amb detall la proposta de Banca Cívica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ex-Patro, fa mes de 11 anys
Quan les coses es fan malament, es temps de demanar responsabilitats i depurar-les. Es hora de l'assumpció de responsabilitats per part del implicats. Dimissions i cessaments !!
Valoració:3menosmas
Per bancs i desastres van junts, fa mes de 11 anys
Quan deixes d'ésser tu totsol, i passes a ésser un soci minoritari, això és el que passa... que perds el control. No se n'havien temut, encara?

Mateu Bosch, pots fer el que vulguis: com hauràs pogut llegir a la notícia, els que els preocupa és perdre el control dels 'grans' clients. Ets tu 'gran' client? si no ho ets, et pots canviar de banc en voler, a ells no els interesses.
Valoració:1menosmas
Per lluis, fa mes de 11 anys
Una altre vegada pp-psoe centralitsen les autonomias. Aixo acabara amb un estat mes centralitzat que amb en Franco.
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Esper que siguis coherent i que els teus doblers acabin a Caixa Colonya.
Valoració:8menosmas
Per Mateu Bosch, fa mes de 11 anys
Jo ho tenc molt clar. Si es produeix la fusió, tancaré el meu compte de Sa Nostra. Els doblers sí tenen nacionalitat, i no vull finançar una caixa forastera.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris