algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Impugnen l'acord d'aliança de Sa Nostra amb tres caixes

Membres del consell d'administració, en representació laboral, sol·liciten la nul·litat de les decisions d'aquest òrgan del 12 i 17 de desembre amb les entitats de Navarra, Canàries i Burgos

Membres del consell d'administració de Sa Nostra, en representació laboral, han interposat una demanda de judici ordinari contra Sa Nostra Caixa de Balears, Caja Canarias, Caja de Ahorros de Navarra i Caja Burgos, en què sol·liciten la nul·litat dels acords del consell d'administració de la caixa balear prèvies a la firma d'una aliança SIP (Sistema de Protecció Institucional) entre les quatre entitats financeres, segons confirmaren fonts judicials.
La demanda, presentada davant del Jutjat Mercantil de Palma, precisa que el "contingut bàsic" de la impugnació és la subscripció d'un protocol d'integració (contracte) de Sa Nostra amb Caja Navarra, Caja Canarias i Caja Burgos. Respecte d'aquestes tres darreres, la demanda indica que la nul·litat dels acords adoptats pel consell d'administració de Sa Nostra suposa la suspensió del protocol per part d'aquesta, circumstància que pot modificar substancialment aquests documents i, fins i tot, podria implicar-ne la ineficàcia mercantil.

Els denunciants argumenten alhora que, al marge dels compromisos del consell d'administració, la subscripció del protocol d'integració per part del president de l'entitat, Fernando Alzamora, no vincula Sa Nostra, ja que sostenen que els estatuts de la caixa atorguen un paper representatiu i no executiu al president. L'escrit diu, a més, que aquesta circumstància era coneguda pels representants de les altres caixes demandades. Els text impugna en primer lloc els acords adoptats en la sessió del consell d'administració de Sa Nostra del 12 de desembre, que tenen per objecte l'adhesió al protocol d'integració amb les caixes de Navarra, Canàries i Burgos. Els demandants sol·liciten alhora la nul·litat de el compromís adoptat en la sessió del 17 de desembre, de ratificació a l'adhesió o firma del document esmentat i altres el dia anterior a Madrid per part del president de la caixa d'estalvis, Fernando Alzamora.

La demanda indica al mateix temps que el secretari general de Sa Nostra, Gabriel Coll, en negà còpies als denunciant de les actes de les sessions del consell d'administració, com també del protocol d'integració i la documentació annexa i complementària. Les fonts judicials consultades no van precisar la resta d'arguments que utilitzaran per demanar la nul·litat dels acords del consell d'administració, encara que sí que n'anticiparen la sol·licitud de mesures cautelars. Sa Nostra analitza l'entrada en una aliança SIP amb les caixes de Navarra, les Canàries i Burgos, que preveu la constitució d'una societat central o d'un grup econòmic consolidat denominat Banca Cívica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per conjugal, fa mes de 11 anys
Per sort i una vegada mes els empleats impediran que els de la cupula enfonsin l'entitat. Sembla que estan a sou de la gran banca o d'altres caixes! L'unic equip huma que ha estat sempre a l'altura de les circumstancies son els d'Unio Obrera Balear. Ja voldria jo que on faig feina hi hagues un sindicat com el que tenen els de Sa Nostra.
Ho dic com a "consorte" envejos.
Valoració:4menosmas
Per emprenyat, fa mes de 11 anys
Bé, si més no es pot dir que han pres partit (perquè de fet, el president de Sa Nostra és un patró, i al Consell d'Administració n'hi ha algun més), però en sentit contrari al que se suposa que haurien fet els republicans fundadors de la institució al 1882. Estan a favor d'aquesta venuda que només servirà per blindar el cul de la cúpula directiva!
Valoració:2menosmas
Per Ex-Patro, fa mes de 11 anys
Es una vergonya que la Junta Patronal no hagi pres l'iniciativa en aquesta operació de malbaratament de SA NOSTRA.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris