algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

TurisTec, o la indústria turística del segle XXI

Que el turisme és un dels principals motors de l'economia balear ningú no ho posa en dubte avui dia. No obstant això, l'evolució del sector fa que se cerquin noves modalitats d'impuls

Complert recentment el segon aniversari, TurisTec vol ser la nova indústria turística del segle XXI. Després d'anys com a principal indústria de les Balears, el sector turístic no pot deixar passar el tren de les noves tecnologies. Si a partir dels anys seixanta les Illes van apostar per una indústria turística potent i aconseguiren esdevenir una destinació capdavantera a Europa, a mitjan anys vuitanta els grups començaren l'expansió a fora de l'Arxipèlag per convertir-se també en líders en gestió d'empreses d'aquest ram.

Ara, a les portes del segle XXI i amb la tecnologia com a base, "creim que ens podem convertir en líders en tecnologia turística", segons explica el president de TurisTec, Mariano Sacristán. És per això que el 13 de desembre del 2007 es va constituir a Balears el primer clúster de tecnologies de la informació i la comunicació aplicades al turisme, TurisTec, que reuneix més de 60 empreses dedicades a la producció i la implantació de solucions tecnològiques per al sector turístic.

Així, el principal objectiu de TurisTec, que a part del sector privat està integrat per l'Administració Pública i la Universitat, consisteix a articular i estructurar un clúster d'empreses i organitzacions de TIC en turisme, destinat a consolidar i promoure la innovació en el ram dins la Comunitat Autònoma. De fet, en l'actualitat el sector de TIC aporta el 5,6% del PIB balear, a més de ser un dels que més ha crescut en creació de llocs de feina en els darrers anys. Així mateix, Balears "és la comunitat que té més empreses TIC per habitant de tot l'Estat", tal com puntualitza Sacristán.

Competitivitat

És en aquest sentit que el president de TurisTec sosté que "la indústria de TIC no acaba de néixer. A Balears ja està implantada i la seva aplicació en turisme ens permet sortir de l'Arxipèlag i una certa internacionalització". D'aquesta manera, Sacristán assegura que es tracta d'un sector que permet a les Illes "guanyar en competitivitat, ja que la indústria de TIC requereix una mà d'obra qualificada".

Sense deixar de banda l'oferta turística de Balears com a destinació, des de TurisTec fan feina per "no dependre tant del turisme i aprofitar l'especialització de les Illes en aquesta matèria". És per això que els propers anys faran feina "per potenciar el clúster", segons indica Sacristán, que fa un balanç "positiu" dels dos primers anys de funcionament de TurisTec perquè "s'ha aconseguit molta participació".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris