algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

L'aliança de Sa Nostra pot traspassar a Madrid els “negocis especialitzats”

Unió Obrera Balear denuncia que el pla estratègic de l'aliança que estudia la caixa balear pretén el trasllat de la gestió del personal, part dels serveis centrals i oficines fora de les Illes

“Els negocis especialitzats, els que inclouen les operacions de fons d'inversió, assegurances i finançament especialitzat, es gestionaran de manera centralitzada des de la unitat de negocis especialitzats, en el marc de la direcció financera de la societat central, que serà responsable de l'organització de productes”.

Així consta en el pla estratègic d'integració que ja han subscrit les caixes de Navarra (CAN) i les Canàries i que, al seu torn, estudien Sa Nostra i Caixa Burgos.

Aquest fragment s'explicita en la darrera circular informativa del sindicat majoritari de Sa Nostra, Unió Obrera Balear (UOB), en la qual també es detalla que el consell d'administració de la societat central aprovarà la política general de recursos humans del Grup, que inclourà, entre d'altres, la planificació de la plantilla, reclutament i selecció de personal; formació i desenvolupament; compensació i beneficis; prevenció de riscos laborals; relacions de treball i gestió de persones; i comunicació interna. En aquest sentit, i en relació amb els serveis centrals ubicats a Son Fuster, la central sosté que el mateix director general de l'entitat, Pau Dols, en el marc d'una reunió amb el grup d'impositors, assegurà que la plantilla d'empleats es reduirà de 300 a 150.

D'aquesta manera, la circular del sindicat publica “dos fragments del document que ens amaguen” i posa de manifest que “una vegada més, hem rebut des de les altres caixes allò que la direcció no ens vol donar, tot i estar-hi obligada”.

Així mateix, el pla estratègic de l'aliança que la UOB fa públic en el seu comunicat també fa referència a la xarxa extraterritorial d'oficines per indicar que totes les obertures en llocs no compresos a les zones naturals de les caixes seran a càrrec de la societat central i sota la marca comuna. En aquesta línia, la secció de CCOO de Sa Nostra ha emès una circular relativa a les àrees naturals de les caixes i en la qual s'assenyala que Sa Nostra limitaria la seva a les Balears i que els treballadors d'una entitat ubicada fora del lloc d'origen passarien a ser-ne empleats a la seva zona d'influència. Així, les oficines de Sa Nostra a Catalunya i al País Valencià, devers 10 en total, passarien a ser Banca Cívica.

Per la seva banda, la zona natural de Caixa Navarra comprendria Navarra, Euskadi, la Rioja i Aragó; de Caixa Canàries, les Canàries; de Caixa Burgos, Castella i Lleó i Cantàbria; i, finalment, la resta de territori i els serveis centrals del grup s'inclourien sota la marca comuna de Banca Cívica. És en aquest sentit que des de la Unió Obrera Balear lamenten que “es limita el creixement individual de Sa Nostra en el futur”. De la mateixa manera, el sindicat expressa preocupació amb vista a les accions futures una vegada que Banca Cívica comenci a caminar, pel fet que Sa Nostra disposa de menys recursos que les altres caixes.

A continuació, afirmen que un estudi encarregat per Caixa Burgos posa en relleu una divisió en relació amb el vot ponderat de cada institució, de manera que CAN hi tindria el 31,75%, Caixa Canàries el 23,51%, Sa Nostra el 23,23% i Caixa Burgos, el 21,48. Amb aquestes dades al davant, el sindicat tem que “serà la CAN qui controlarà la nova entitat”, entitat que juntament amb la caixa de les Canàries controlaria més del 50 per cent de la nova societat.

En haver transcendit tota aquesta informació, des de la UOB lamenten, en la darrera circular, que l'àrea de persones, les oficines d'expansió i bona part dels serveis centrals “viuen els darrers dies si no ho aturam”. Això no obstant, fonts properes a Sa Nostra asseguren que de moment no s'ha pres cap decisió i que s'ha constituït un total de 15 grups de feina per estudiar les implicacions d'integració en les diferents àrees.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per anamaspol, fa mes de 10 anys
¿ esta es la libertad que se transmite en este periódico?. Por que razón eliminan una opinión?.
Vergonya, señors, vergonya
Valoració:1menosmas
Per ana mas pol, fa mes de 10 anys
Los de la UOB y todos los sindicatos se pueden ir a "fregir mones". Que dejen en paz a Sa Nostra y se pongan a trabajar. Sa Nostra es una Institución que durante más de un siglo ha ayudado a esta comunidad a prosperar y una banda de vagos no tienen que venir a boicotear su futuro. Sa NOstra ni sus empleados de a pié se lo merecen.
Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
SA Nostra o La Cosa Nostra?
Els que poden estar tranquils són els "jefassos" i la "vieja guardia", que tenen ben assegurats els seus llocs així com els plans de jubilació estratosfèrics!!!
Valoració:3menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys
Y cada vegada mes centralisme. Estat de las Autonomias?.....es una arsa. Independencia com unica solucio.
Valoració:5menosmas
Per Rau, fa mes de 11 anys

Sempre he trobat que Sa Nostra no era gaire nostra.
Valoració:6menosmas
Per observador, fa mes de 11 anys
Pau Dols no tiene credibilidad para capitanear esta nave (tanto si hay esta integración como si no). Primero propicia la vorágine "grande" y ahora se maneja con absoluta falta de transparencia. Y en una noticia de hace unos días aparecía que se había subido el sueldo por encima del convenio. ¿Qué más se puede decir?
Valoració:1menosmas
Per Antonio, fa mes de 11 anys
Siempre que hay fusiones bancarias hay disminución de personal, hay alguien que me pueda garantizar de que con la fusión de SA NOSTRA no los habrá y si todos los trabajadores de esta entidad tienen garantizado su puesto de trabajo ? ¿ no nos han venido diciendo cada año que SA NOSTRA siempre ha tenido buenos beneficios? si asi fuere porqué tal fusión y dejar de ser asi el poder ser nosotros mismos?
Valoració:3menosmas
Per petitona, fa mes de 11 anys
De nou el David UOB front als poderosos Goliats. Fins ara sempre han guanyat els del sindicat. Tant de bo la cosa perduri!
A qui han de fotre és als que han transformat l'entitat en una fàbrica de favors a Grandes & Cia!
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris