muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

El PP critica que els 91.000 aturats constaten el «fracàs» de les polítiques del Govern

El PP ha criticat avui que els 91.098 aturats registrats en el mes de desembre a Balears posen de manifest el «fracàs» de les polítiques contra la crisi econòmica del Govern i de l'executiu central, ja que, segons la seva opinió, resulta evident que la destrucció d'ocupació «no es frena, sinó que el teixit productiu de les illes està esgotant la seva capacitat de destrucció de llocs de treball».

En un comunicat, la formació presidida per José Ramón Bauzá ha assenyalat que el fet que més d'un 23% de l'atur registrat a l'arxipèlag sigui del sector de la construcció, suposa la constatació del «fracàs de la política del Govern al destinar tots els recursos a la generació d'obra pública amb una durada inferior a l 'any, el que ha provocat la reincorporació a les llistes de l'atur de milers de persones».

En aquest sentit, ha recordat que els populars han vingut reclamant «polítiques de suport a les empreses per mantenir les seves plantilles, com a primera mesura contra la crisi econòmica», a causa que, segons la seva opinió, cada lloc de treball que poden mantenir les empreses suposa una «aportació a l'economia productiva i als comptes de la Seguretat Social, mentre que cada ocupació destruït suposa un minvament d'ingressos a la Seguretat Social i una càrrega econòmica sobre la pròpia administració».

Per al PP, la reducció del nombre d'afiliats a la Seguretat Social en 21.820 persones el desembre del 2009, en comparació del mateix mes de l'any passat, quan ja havia disminuït en 20.112 persones, respecte a 2007, «entra clarament en contradicció amb les afirmacions del Govern en el sentit que la tendència de la destrucció de llocs de treball està canviant».

D'altra banda, va censurar el fet que l'increment de la mitjana de persones sense treball el desembre del 2009 (74.378) hagi estat molt superior a la mitjana de l'any passat (49.111) i hi hagi gairebé duplicat a la del 2007 (37.243) i, per aquesta raó, ha indicat que les dades de l'atur del passat mes «fan encara més urgent l'adopció de mesures eficaces contra la crisi econòmica».

En aquesta línia, el PP ha considerat «ineludible la necessitat d'incorporar mesures reals d'austeritat i de contenció i reducció de la despesa en les administracions públiques de les illes», de manera que ha expressat la seva disposició a col·laborar amb el Govern per aconseguir aquests «reptes».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Linux, fa mes de 11 anys
No tenim pà i ens neguen el circ: Prou desconnexions de TV3. Polítics del Pacte i Tripartit sou uns miserables. Volem veure el FC Barcelona-Sevilla.
Valoració:1menosmas
Per 22222, fa mes de 11 anys
el fracàs del Govern den Jaume Matas, fill de republicá .
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris