nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Nadal reconeix entrebancs municipals al pla Renove

La Conselleria de Turisme ha convocat una reunió amb batles i representants del sector per al proper 15 d'octubre per tal d'aclarir dubtes del decret 1/2009

"Tenim constància que alguns ajuntaments són massa estrictes amb l'aplicació del decret Nadal". Així ho confirmà ahir el conseller de Turisme del Govern, Miquel Nadal, després que la CAEB i patronals turístiques ja alertassin de la problemàtica amb què es troben alguns empresaris per iniciar les reformes de les infraestructures turístiques. "És per aquest motiu que hem convocat una reunió per al proper 15 d'octubre amb batles, regidors, tècnics i representants del sector per aclarir qualsevol dubte", manifestà ahir Miquel Nadal en una roda de premsa per explicar el contingut del decret 1/2009 que el Consell de Govern aprovà divendres passat i que demà es publicarà en el BOIB per tal d'entrar en vigor a partir de divendres.

Nadal, que no va concretar ni els ajuntaments que posen emperons al decret ni la quantitat paralitzada per aquest motiu, va detallar, a tall d'exemple, que tenia constància d'una inversió aturada de prop de 6 milions d'euros a la Platja de Palma. En aquest sentit, el conseller va destacar "la importància" del desbloqueig d'aquestes inversions, la majoria derivades del pla Renove del Turisme, "perquè s'han de dur a terme durant l'hivern". Així, Nadal aclarí que amb la posada en marxa del decret, les empreses hoteleres, per tal de posar en marxa la seva activitat, només hauran de firmar una declaració de responsabilitat per exposar que compleixen la normativa, que quedarà registrada en la Conselleria de Turisme. En aquest sentit, Nadal va recordar que "el document no té res a veure amb les llicències d'obres, que s'hauran de tramitar igualment", i assegurà que "tot i així, tramitacions que podien durar fins a sis mesos ara s'eliminaran". Això no obstant, el conseller exposà que es faran controls "a posteriori, més exhaustius i que contemplaran sancions més grans en cas d'infracció".

Crítiques per la pujada de l'IVA

D'altra banda, el conseller va manifestar la seva preocupació per la pujada de l'IVA reduït d'un punt (del 7 al 8 per cent) per al sector turístic en aquests moments. Nadal va lamentar que si s'arriba a produir aquest ascens de l'IVA que afecta els serveis turístics, es complicaria la situació de les empreses, especialment per la competitivitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris