nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

L'IPC harmonitzat cau fins el -1% el setembre

L'indicador suma el setè registre negatiu consecutiu interanual de la història

La taxa d'inflació harmonitzada -mesura igual a tots els països de la zona euro- ha registrat el setembre la seva setena caiguda consecutiva i s'ha situat en el -1 per cent, dues dècimes per sota de la d'agost (-0,8%).

Així ho reflecteix l'indicador avançat de l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) difós avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que, de coincidir amb la inflació general (IPC), també suposarà la setena caiguda interanual de preus des de fa 47 anys, el 1962, primer any del qual es tenen dades homologables.

Amb el descens d'avui, l'indicador suma el setè registre negatiu consecutiu interanual de la història d'aquest indicador, que va començar a elaborar-se el 1997, després de moderar la seva caiguda en agost.

Fins que es coneguin les dades desglossades el 14 d'octubre, és previsible que la moderació del descens dels preus de consum es degui en bona part a l'efecte base del petroli -la diferència entre els preus màxims del passat any respecte als registrats dotze mesos després-, que va desaparèixer l'agost i ja no té el mateix pes sobre l'IPCA.

Així, fa un any el barril del Brent costava 70,19 euros davant els 46,84 euros de setembre d'aquest any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris