nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Alerta amb l'estafa de l'arquitecte que viu fora

Pis de lloguer per internet: un preu econòmic que crida l'atenció, fotos de l'immoble força atractives, el propietari és a l'estranger i vol un avanç abans de facilitar-ne les claus. Una presa de pèl

Arreu de l'Estat és comengut com el "timo del ingeniero inglés", encara que es podria traduir com "l'estafa de l'arquitecte que viu fora". Es tracta d'una enganyifa mitjançant el lloguer d'habitatges anunciats en portals d'internet d'anuncis classificats. Allò curiós del cas és que els suposats propietaris demanen una quantitat per avançat amb l'argument que els resulta impossible mostrar el pis, perquè diuen que viuen fora de l'Estat o que han de partir de manera sobtada a l'estranger.

Habitualment, els preus anunciats pels estafadors són molt temptadors, ja que són molt econòmics i perquè, segons asseguen, necessiten llogar-lo aviat. Això no obstant, es poden trobar alguns casos de preus més comuns en el mercat, de la mateixa manera que també hi apareixen telèfons mòbils de contacte, malgrat que la manera habitual de comunicació és el correu electrònic.

Així, després d'alguns intercanvis entre ambdues parts a través d'e-mails, el suposat llogueter facilita un número de compte bancari en el qual el futur llogater haurà de dipositar la quantitat acordada per tal de rebre les claus de l'habitatge. Malauradament, aquestes claus no arribaran mai a les mans d'aquest futur inquilí i recent estafat. Des de l'organització Facua-consumidors en acció, ja han alertat sobre aquests intents d'engany en l'arrendament d'immobles que es registren en els darrers mesos a través d'internet.

Davant d'aquesta situació, que s'ha estès a diferents ciutats de l'Estat, des de Facua ja han llançat un missatge d'alerta als consumidors, per tal d'avisar-los que poden trobar-se amb una possible enganyifa.

Recomanacions

D'aquesta manera, Facua recomana que, si la persona que està a punt de llogar un pis no acaba d'estar segura del futur arrendador, verifiqui que és l'amo del pis, que es pot fer a través dels registres de la propietat.

A banda d'això, però, des d'aquesta organització d'atenció al consumidor consideren que el més recomanable és no pagar res per avançat sense haver entrat a l'immoble. En qualsevol cas, cal destacar que realitzar la tramesa de remeses de doblers és més perillós que una transferència bancària, ja que generalment les entitats bancàries permeten revocar-les en un determinat termini.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris