muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

CAEB exigeix que es congeli l'IVA reduït

Ll'increment de l'impost sobre el sector immobiliari, la restauració i altres àmbits estratègics de Balears «causaria un dany irreparable», segons la patronal

La Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) ha exigit avui al Govern espanyol que congeli els tipus d'IVA reduït (7%) a les illes amb l'objectiu d'evitar un «dany irreparable» en els principals sectors econòmics de l'economia, recordant així que altres territoris, com les Illes Gregues, posseeixen un IVA propi, enfortint d'aquesta manera la competitivitat del seu sector turístic, davant Balears.

La junta de govern de la CAEB va aprovar ahir sol·licitar la congelació dels tipus a Balears. La patronal ha remarcat avui en un comunicat que un increment del tipus general, que actualment se situa al 16%, així com del reduït, «afectaria molt negativament a la competitivitat i als comptes de resultats de les nostres empreses».

Així, ha indicat que en activitats com l'hostaleria un eventual increment de l'IVA reduït (del 7% al 9%) «aniria a càrrec directament dels propis hotels». En el seu conjunt, ha detallat, «l'increment de l'IVA afectaria al consum de tots els sectors, que es troben ja debilitats per l'actual situació econòmica».

Ha considerat que l'increment sobre el sector immobiliari, la restauració i altres àmbits estratègics per a Balears «causaria un dany irreparable», i alhora ha precisat que un increment de l'IVA reduït afectarà més a Balears que a la resta d'Espanya. Per aquesta raó, ha demanat una excepció per a les illes i ha recordat que les illes Canàries ja disposen d' Un Règim Fiscal Propi.

La CAEB va incidir en els tipus reduïts que s'apliquen en altres països com França, Portugal, les Illes Gregues o Turquia, que «recorren a una política fiscal i monetària per ser més competitius», alguna cosa que, segons la seva opinió, hauria de fer-se a Balears.

CONTENCIÓ DE LA DESPESA CONTRA PUJADA IMPOSITIVA

Així, la CAEB ha assenyalat que l'alternativa a aquest increment de l'IVA, tant a Balears com a la resta d'Espanya, podria ser la contenció de la despesa pública i l'estimulació del mercat laboral reduint les quotes a la Seguretat Social i adoptant mesures orientades a la creació d'"un mercat laboral més flexible».

Segons Oliver, aquestes mesures permetrien la creació de llocs de treball i una reducció de la despesa social, de manera que l'Estat no hauria, ha opinat, de recórrer en un «increment dels impostos per equilibrar els seus comptes».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per CAEB= bla bla bla, fa mes de 11 anys
La CAEB no serveix per res. Millor que congelin els seus sous.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris