algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

200 dones: ara, en atur; en el futur, autònomes

La Conselleria de Treball posa en marxa un projecte de formació pioner arreu de l'Estat per l'autoocupació

"Sort i ànim a totes". Amb aquestes paraules es dirigí ahir la consellera de Treball i Formació del Govern, Joana Barceló, a les prop de 100 dones que es concentraren a la sala d'actes de la Conselleria de Treball en el marc de la jornada inaugural d'un curs formatiu que els permetrà convertir-se en empresàries autònomes, gràcies a un conveni cofinançat entre l'Executiu autonòmic i el Ministeri d'Igualtat que es va signar el mes de maig passat.
Els curs, del qual es beneficiaran fins a 200 dones de l'Arxipèlag en situació de desocupació, té com a objectiu que les alumnes rebin tota la informació i l'assessorament necessaris per iniciar una carrera empresarial d'acord als seus interessos

A més, en el primer trimestre de l'any es durà a terme una formació de 420 hores lectives, 160 de les quals seran a través d'internet, per facilitar-los totes les eines i coneixements indispensables per emprendre aquesta aventura professional. Per part seva, la directora general de Responsabilitat Social Corporativa, Maria Duran, va assenyalar que la formació que s'impartirà serà "intensa, però amb un llenguatge senzill i assequible", perquè entén que es tracta "d'un nou món" per a elles. A més, les futures empresàries rebran el suport d'un grup de mentores compost per empresàries experimentades o jubilades que hi aportaran la seva experiència i els seus coneixements. També la Cambra de Comerç, els consells insulars, ajuntaments i associacions col·laboren en aquest projecte.

Formació i ocupació per a 288 persones en atur

La Conselleria de Treball i Formació ha destinat enguany més de sis milions d'euros a la posada en funcionament de 5 escoles taller, 3 cases d'oficis i 22 tallers d'ocupació que donaran formació i feina a 288 persones desocupades, 172 de les quals són de Mallorca, 48 de Menorca, 58 d'Eivissa i 10 de Formentera. Així mateix, aquests projectes disposen d'una inversió d'1,1 milions d'euros dels ajuntaments i consells insulars. Els beneficiaris d'aquestes iniciatives són persones que pateixen de manera més directa els efectes de la situació econòmica actual, principalment joves, desocupats de llarga durada, aturats majors de 45 anys, dones i persones amb alguna discapacitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris