nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Lloc de becari: ocupat

Les empreses de treball temporal fan front a una situació: augmenten les sol·licituds per fer feina, però en minva l'oferta

A punt de finalitzar la temporada turística de les Illes, les empreses de treball temporal (ETT) es preparen per rebre un augment de la demanda de feina, com ja passa cada any quan és a punt de començar la campanya. "Arriben a entrar una mitjana de 80 candidatures diàries entorn d'aquestes dues dates", explicà el director de zona d'Adecco, Andreu Romero.

Enguany, però, la situació de crisi ha fet que les sol·licituds es disparassin i aquesta consolidada empresa del sector ha arribat a registrar fins a poc més d'un 50% més de demandes de treball que en l'any anterior. "Malauradament, no totes tenen sortida", explicà Romero. I és que les ofertes de feina més aviat escassegen. En aquest sentit, Romero assenyalà que "la nostra activitat pel que fa a vendes ha estat un 30% inferior a l'any passat" i lamentà que "a les Balears encara no hem tocat fons; vénen uns mesos difícils".

Tot i això, les ETT que han sobreviscut als moments complicats són les primeres a començar a veure els tan anomenats "brots verds". Segons explicà el director d'Adecco, "quan una empresa torna a remuntar, sol recórrer a nosaltres, ja que principalment els nous contractes són de caràcter temporal". Així mateix, les perspectives per als propers mesos no són del tot dolentes, malgrat el descens de la demanda del sector de l'hostaleria els mesos d'estiu, que han minvat un 40%. "En breu començarà la campanya de Nadal i les empreses volen vendre el seu producte, ara més que mai, de manera que s'incrementaran les sol·licituds de personal per dur a terme tota una sèrie de tasques relacionades amb les vendes nadalenques", indicà Andreu Romero.

A més, sembla que hi ha diversos sectors prou consolidats pel que fa a la demanda de treball de temporal, tot i la conjuntura econòmica actual. Així, auxiliars administratius, personal de banca i tot tipus de feina per als grans magatzems pareix que encara tenen sortida, com també el sector mèdic i les noves tecnologies, que estan en moments d'auge.

Mapa futur

Amb unes estimacions d'un 42,1% de joves d'arreu de l'Estat desocupats, des d'Adecco aposten per l'especialització i la formació com a principals eines per fer front als actuals ajustos laborals. "Les empreses es poden permetre ser més selectives perquè de cada vegada ve més gent formada a cercar feina", apuntà Romero. El perfil amb més demanda, però, és el d'un home d'entre 30 i 40 anys, amb escassa formació, del sector de la construcció i sense recursos econòmics. Ara toca formar-se.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris