nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

La morositat puja fins al 4,73% el juliol, la més alta en tretze anys

La morositat dels crèdits concedits per bancs, caixes d'estalvis cooperatives i establiments financers de crèdit a particulars i empreses s'ha situat al juliol al 4,73%, la més alta des d'octubre 1996, quan s'ha situat al 4,77%, segons dades del Banc d'Espanya.

Aquesta dada, que és 0,14 punts superior a la del mes de juny (4,59%) i 2,5 punts més alta que la de fa un any, quan se situava en 2,2%, confirma la tendència alcista de la mora, que a l'últim any s'ha duplicat com a conseqüència de les crisis i de l'augment de l'atur. Els crèdits dubtosos es van situar al juliol en 87.542 milions, el doble que el juliol del 2008.

Excloent els establiments financers de crèdit, que tenen una mora molt elevada, la dada de la morositat s'ha situat al juliol al 4,60%, 0,06 punts per sobre de la de juny i 2,45 punts per sobre de la de fa un any. Tot i que la morositat segueix augmentant, el creixement mensual s'ha moderat.

Per entitats, els establiments financers de crèdit continuen liderant la mora, amb un 9,2% el juliol, seguits de les caixes d'estalvis, amb el 5,18%, els bancs, amb el 4,14% i les cooperatives de crèdit, amb el 3,65%.

El sector reconeix que la morositat continuarà augmentant fins a finals d'any com a conseqüència del deteriorament de l'activitat economi i l'augment de l'atur, tot i que no s'atreveixen a vaticinar xifres exactes. Tot i això, el president de les caixes d'estalvis, Juan Ramón Quintás, ha assegurat que la mora podria tancar el 2009 per sota del 7%.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JOAN SERRA, fa mes de 11 anys
¿Sabeu lo que fan els pocasvergonyes dels bancs? Et cobren, a part dels interessos de demora i la penalització corresponent, 30 euros per avisar-te que estas en descobert. Aixó se li diu donar aigua a un ofegat. Els llumbreras que cobren auténtiques fortunes ( i que ara els governs volen combatre ) sols s´els i pasa altra per el cap mes que gravar al que passa pena per pagar les seves deutes tant com poden, després que l´estat a posat a la seva disposició mil-lions de euros per poder sortir del embull que ells provocaren. Son els bandolers del segle XXI i noltros nomes ens queda el dret a queixar-nos. ¿Que collons els i ensenyen a les escoles d´economia? A arruinar els que no van sobrats? ¡LLADRES! ¡POCAVERGONYES!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris