nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

La sinistralitat laboral cau un 29% a les Illes

Barceló explicà en la Comissió d'assumptes socials del Parlament el Pla de seguertat, salut i ambient laboral

Els accidents laborals a les Illes Balears d'han reduït fins a un 29% durant el primer semestre de l'any, en comparació amb el mateix període de l'any passat. Així ho va indicar ahir la consellera de Treball i Formació del Govern, Joana Barceló, durant la seva compareixença en la Comissió d'assumptes socials del Parlament per informar sobre el Pla de seguretat, salut i ambient laboral, que té una vigència de quatre anys, de 2008 a 2011.
Així, Barceló va apuntar que, a més de la disminució del 29% registrada enguany, la qual supera l'objectiu que es va marcar el departament de reduir un 20 per cent la incidència de la sinistralitat laboral amb l'aplicació del pla, el 2008 el nombre d'incidents es va reduir un 13,4% en relació amb el 2007.

Així mateix, la consellera explicà que l'objectiu principal del pla, signat entre l'Executiu autonòmic, patronals i sindicats el juliol passat, és combatre la sinistralitat en tots els nivells laborals, és a dir, des dels accidents que es produeixen al lloc de feina fins als nous riscs emergents com l'assatjament, l'estrès i el maltractament psicològic. D'altra banda, el Pla de seguretat, que disposa d'un pressupost de 17,7 milions d'euros, inclou la creació de l'institut balear de salut laboral, que coordinarà la gestió de les conselleries de Treball i Formació i la de Salut i Consum, i que té com a objectiu promoure la prevenció de riscs laborals, com també prevenir la sinistralitat i controlar les malalties professionals.

Paral·lelament, també és prevista la posada en marxa de l'observatori de la sinistralitat laboral i les malalties professionals per tal d'establir línies d'investigació permanent sobre la precarietat laboral i el treball temporal, elaborar un mapa de riscs i mesures preventives, i desenvolupar un estudi d'incidència dels nous riscs psicosocials per sectors i situacions laborals. D'aquesta manera, entre altres actuacions, s'impulsaran programes de sensibilització i es desenvoluparan sistemes d'assessorament en línia per a treballadors autònoms, com també a petits i mitjans empresaris. Per part seva, des del PP, el diputat Cristòfol Huguet va lamentar que es tracta d'un pla de visió "massa institucionalitzada", de la mateixa manera que va demanar que "volem veure amb quines actuacions es materialitza el pressupost assignat".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per T.S.F., fa mes de 11 anys
A la meva feina ningú es posa malalt i procuren no fer-se mal, ni tant sols es queixen si han de fer més hores.
Tots tenim por de que ens acomiadin amb qualsevol excusa.
Valoració:1menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
Perquè els treballadors estan a l'atur,
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris