nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Les “pitjors” rebaixes dels darrers anys

Els comerciants d'Afedeco i Pimeco coincideixen a assenyalar una temporada marcada pels descomptes agressius i la disminució de vendes respecte del 2008

La gran majoria de comerciants de Mallorca coincideix a assenyalar que la temporada de rebaixes d'estiu ha estat una de les pitjors dels darrers anys. Així es desprèn tant de l'enquesta de la Federació d'empresaris de comerç de les Balears (Afedeco) com de la de Pimeco, publicades ahir. D'aquesta manera, un 78% dels entrevistats per Afedeco qualificaren la campanya d'estiu de "dolenta" o "molt dolenta". A més, un 12% dels associats la definí de regular i un 10%, de normal, mentre que ningú no la va avaluar com a bona, molt bona o excel·lent.

Els membres de Pimeco reflecteixen el mateix pessimisme, ja que fins a un 76% considera que la temporada de descomptes d'estiu ha estat pitjor que la de l'any passat i només un 7% la valora millor. El 17% restant dels enquestats manifesta que ha estat igual.

Segons es desprèn de l'informe d'Afedeco, el sector de la moda ha estat el més "pessimista", perquè ha indicat que ha finalitzat la campanya amb més d'un 45% de mercaderia al magatzem sense haver-se venut, volum que ascendeix al 40% en el del calçat. Aquesta ircumstància es registra, tot i que aquest tipus de comerços ajustà els estocs durant els darrers anys, perquè no es concentrassin grans quantitats de gènere. Tant el document d'Afedeco com de Pimeco indiquen que la caiguda de les vendes en el període de rebaixes estivals de l'any 2009 va ser de devers el 17%, respecte del mateix període de l'any passat. Això no obstant, en aquesta ocasió començaren amb ofertes que van fregar el 50% per aguditzar-les a mesura que passaven les setmanes, la qual cosa suposa més agressivitat que en exercicis anteriors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris