nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'IPC puja a Balears un 0,1% l'agost i l'interanual assoleix el -0,7

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 0,1 per cent a les Balears el mes d'agost, amb el que la taxa interanual ha estat del -0,7 per cent, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, l'IPC ha pujat l'agost un 0,3 per cent, mentre que la taxa acumulada es situa en el -0,2 per cent i la interanual, en el -0,8 per cent.

Per grups de productes i serveis, els preus han pujat a les Balears més en transports i en hotels, cafès i restaurants (ambdós amb un 1,1 per cent) i s'han mantingut estables en habitatge, comunicacions, lleure i cultura i ensenyament, mentre que han baixat especialment en vestit i calçat (-3,8).

En el que va d'any, el més significatiu és la pujada en begudes alcohòliques i tabac (11,7 per cent) i transport (4,6 per cent), davant el descens significatiu en vestit i calçat (-13,8).

En la taxa interanual, la inflació va ser major en begudes alcohòliques i tabac (12,1 per cent), mentre que els preus han caigut més en transport (-6,1 per cent), seguit de lluny per medicina (-2,9 per cent).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris