algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

“La prosperitat requereix de competitivitat i cohesió social”

La seu de Sa Nostra va acollir anit la presentació de l'Informe econòmic i social de l'any 2008 a càrrec del director del CRE, Antoni Riera. A l'acte hi assistiren més de 500 persones

"La prosperitat requereix de competitivitat i cohesió social". Així ho afirmà el director del Centre de recerca econòmica, Antoni Riera, després de presentar a la societat illenca l'Informe econòmic i social de l'any 2008. En la presentació oficial de la 41a edició de l'esmentat informe, que tingué lloc anit a la seu de Sa Nostra a Son Fuster, Riera va anar acompanyat del president de la caixa balear, Fernando Alzamora; el director general de l'entitat, Pau Dols; el conseller d'Economia del Govern, Carles Manera, i la rectora de la UIB, Montserrat Cases.

Així, en el decurs de la seva conferència, titulada Competitivitat o cohesió social: la difícil elecció, el director del CRE indicà que l'especialització en activitats d'escàs valor afegit i mà poc qualificada, que ha caracteritzat el creixement econòmic balear els darrers anys, ha generat un sistema productiu basat en un mercat laboral dual amb un elevat component de temporalitat i precarietat, en una molt desigual distribució de la renda i en problemes de cohesió i, fins i tot, d'exclusió social. En aquest sentit, Riera fou contundent i manifestà que "Balears necessita ràpidament guanyar competitivitat després d'haver anat perdent-la durant anys".

Recomanacions

Per canviar aquesta situació i guanyar en competitivitat, el director del CRE va considerar necessari "reformular" els embassaments del creixement econòmic i va instar administracions i agents socials de les Illes a "omplir de contingut" el Pacte per la competitivitat i la cohesió social. Riera va proposar una sèrie de recomanacions concretes, com per exemple la internacionalització de les empreses retenint les forces de producció a Balears, la inversió en innovació tecnològica per articular una dinàmica productiva contínua i la regulació del mercat laboral des de la perspectiva del tipus d'ocupació i no des de la quantitat. "La regulació no pot continuar descansant des de la perspectiva de la plena ocupació", va dir.

En la presentació de l'informe, en la qual varen acudir més de 500 persones, s'hi van donar cita la major part dels agents econòmics, socials i polítics de les Illes, a més d'una àmplia representació empresarial. Així, hi assitiren la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar; la presidenta del Consell, Francina Armengol; el degà del Col·legi d'Economistes de Balears, Esteve Bardolet, entre molts d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris