algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El preu mig de l'habitatge cau un 7,8% el darrer any a les Illes

Des de setembre de 2007 acumula un retrocés del 12,4 per cent

El preu mig de l'habitatge ha baixat un 7,8% l'últim any (agost 2008-agost 2009) a les Balears, segons l'Índex de Mercats Inmobiliaris Espanyols que Taxacions Immobiliàries (Tinsa) realitza mensualment sobre pisos lliures, tant nous com usats, difós avui. Així mateix, des de setembre de 2007, el preu de l'habitatge acumula a les Balears una caiguda del 12,4 per cent.

El descens confirma la moderació que la caiguda del preu dels pisos mostra des de fa uns mesos. La reducció interanual del preu a tancament d'agost en el conjunt nacional és inferior a la del 9,2% que es va registrar a la conclusió de juliol i a la del 10,1% de juny.

En termes acumulats, el preu dels pisos suma ja un descens del 14% des del màxim que va marcar el desembre de 2007, segons Tinsa.

La Costa Mediterrània continua anotant-se la major caiguda del preu dels pisos, que a tancament del passat mes d'agost va assolir el 10,3%. Després s'han situat els habitatges de les capitals i les grans ciutats, amb un abaratiment del 9%.

Descensos inferiors a la caiguda mitjana es van anotar els pisos de les àrees metropolitanes, on el preu mig ha baixat un 8,7%; de les Balears i Canàries (-7,8%) i de la resta de municipis (-8,7%).

D'aquesta forma, les dades llancen que el mercat immobiliari de la Costa Mediterrània accentua la seva baixada acumulada, que suma un descens del 19,8% des de desembre de 2007.

En les àrees metropolitanes el retall acumulat se situa en el 15,8%, a les capitals i les grans ciutats en el 14,5%, a les Balears i les Canàries en el 12,4%, i en l'11,9% en la resta de municipis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris