nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Acaben les rebaixes de l'estiu amb més descomptes agressius

El president de Pimeco, Bernat Coll, augura una “difícil” temporada de tardor i sosté que “per ara no veim cap brot verd per enlloc”

Després de gairebé dos mesos, ahir es va posar el punt final oficial al període de rebaixes d'estiu, que aquesta temporada han estat marcades, sens dubte, pel context de crisi econòmica global. És per aquest fet que des del primer moment es van poder veure cartells de descomptes del 50%, que han arribat fins al 80% amb més freqüència del que és habitual. I és que els comerciants de l'Illa han fet un esforç per tal d'intentar millorar les vendes d'un any que la gran majoria coincideix a qualificar de dolent. Així es desprèn del darrer baròmetre de Pimeco en relació a les vendes del mes d'agost i així ho recordà ahir el seu president, Bernat Coll, qui assenyalà que "aquestes rebaixen no han donat el fruit que esperàvem, tot i els esforços del sector".

Així mateix, en relació als agressius descomptes que les han caracteritzades, el president de Pimeco explicà que "encara que les unitats venudes no han estat del tot dolentes, sí que s'ha ingressat una quantitat menor de doblers, perquè els preus s'havien baixat molt". També apuntà que "al llarg de l'estiu s'ha seguit la tònica que ja vam percebre en la primera setmana d'ofertes". D'aquesta manera, Coll manifestà que "encara no podem parlar de dades concretes, però esperam disposar-ne a mitjan setmana". En aquest mateix sentit es pronuncià el president d'Afedeco, Bartomeu Servera, en indicar que "volem ser prudents i esperar les enquestes dels nostres associats". D'altra banda, Bernat Coll va augurar una temporada de tardor i d'hivern "molt difícil" i manifestà que "no veim cap brot verd per enlloc". En aquest sentit, el president de Pimeco digué que "tothom sosté que l'atur augmentarà a partir del proper mes" i afegí que "les persones que conserven el lloc de feina fan un gran exercici d'estalvi". "Hi ha una gran manca de confiança", sentencià.

Els grans, més optimistes

Sembla, però, que la temporada de rebaixes no ha estat del tot dolenta per a tothom, ja que des dels grans magatzems El Corte Inglés es van mostrar més optimistes pel que fa a les vendes dels mesos d'estiu. Així, fonts properes a la direcció qualificaren la campanya de "positiva", perquè "pràcticament des del primer dia vam oferir grans descomptes als clients, sobretot en productes de marques més aviat cares". D'altra banda, també des d'El Corte Inglés van assenyalar que "hem obtingut uns resultats similars als de l'any passat", de manera que van atribuir "les bones vendes del mes d'agost" tant a l'afluència de turistes com a les compres anticipades dels ciutadans de les Illes pel que fa al retorn a l'escola, aprofitant així els descomptes que s'havien aplicat en molts articles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris