nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

L'oferta complementària tampoc no s'escapa de la crisi

El petit comerç fa una valoració negativa de les vendes de l'agost i no és optimista amb vista a la tardor

"És molt mala de fer una radiografia exacta del comportament de la gent en tots els establiments de restauració de l'illa", assenyalà ahir el president de Caeb Restauració, Antoni Mas, en referir-se a la present temporada turística. Així, Mas recordà que "com ja auguràvem, la campanya ha estat fluixa", encara que emfatitzà que "s'han donat comportament molt diferents segons la zona". En aquest sentit, des de la patronal de la restauració de Balears varen assenyalar que mentre que algunes àrees costeres s'han vist més afectades per les ofertes del tot inclòs dels hotels, d'altres gairebé no ho han notat, com Palma. I és que Antoni Mas apuntà que "iniciatives com la del Palma Fever Thursday Night fan que la gent surti, de manera que la valoram molt positivament". Un altre punt que des de Caeb Restauració valoraren per bé són els creuers i el turisme nàutic, "que han ajudat bastant, especialment a Palma".

D'altra banda, Mas assenyalà que "sí que és cert que en algunes zones s'han patit davallades del 35% en ple mes d'agost, però hem de tenir en compte que han vingut menys turistes". En aquest mateix sentit, el president de Caeb Restauració explicà que "en les zones més aviat freqüentades per un turista de classe mitja alta, pràcticament no s'ha notat la crisi, mentre que en zones on sí que hi havia més oferta del tot inclòs o on els turistes tenien un pressupost més bé ajustat han patit l'actual moment econòmic". Així mateix, Mas no carregà contra el tot inclòs, sinó que indicà que "ha d'existir oferta per totes les demandes, que són diverses". A més, apostà per prioritzar la qualitat dels establiments, entenent per qualitat el grau de satisfacció dels clients.

Agost dolent per al comerç

La percepció del sector comercial sobre les vendes del mes d'agost és negativa, i la majoria considera que han estat "pitjors" que el mateix mes de l'any anterior, opinió que comparteixen el 87% dels comerciants de l'Illa. En canvi, el 13% creu que han estat iguals. En qualsevol cas, cap comerciant no considera que ha estat més bo, segons manifesta el baròmetre elaborat per la patronal del petit comerç Pimeco. Així, la percepció negativa de les vendes l'agost s'agreuja a la Part Forana, on fins al 90% dels comerciants fa aquesta valoració. Pel que fa a les vendes del mes de juliol, els resultats tampoc no són gaire optimistes, ja que el 69 per cent dels enquestats considera que els beneficis han estat més pocs, davant el 8 per cent que diu el contrari. El 23 per cent restant estima que han estat iguals.

D'aquesta manera, l'informe conclou que les dades del mes d'agost corroboren, per una part, l'abast de la "retracció" del consum de béns destinats a les persones i, per l'altra, la debilitat en el comportament de les vendes el segon mes de la campanya de rebaixes d'estiu. Així mateix, es desprès una "tímida" resposta dels clients pel que fa als productes de la pròxima temporada de tardor, un fet que podria indicar que la campanya vinent es comportarà pitjor que no la de l'any anterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris