nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Prudència per retirar les mesures anticrisi

Tant el Banc Central Europeu com el FMI demanen cautela a l'hora de parlar de la fi de la crisi econòmica

El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean Claude Trichet, advertí ahir que encara és massa prest per executar les estratègies de sortida de les mesures d'estímul preses pels governs per tallar la crisi econòmica.

En un discurs que va pronunciar a una reunió que el BCE realitzà a Frankfurt, Trichet va reiterar que, malgrat que "hi ha signes creixents d'estabilització de l'activitat econòmica a la zona euro", encara és "massa prest" per afirmar que la crisi ha finalitzat, ja que els nivells d'incertesa són alts i la recuperació serà desigual. No obstant això, el banquer destacà que ja preparen les actuacions adequades per quan s'hagin aplicar, encara que indicà que "la importància d'una estratègia de sortida no s'ha de confondre amb la implementació d'aquests plans".

Per part seva, el membre del consell executiu del BCE, Jüngen Stark, qui també acudí a la trobada, va repetir el missatge de Trichet sobre l'economia i les estratègies de sortida i descartà l'existència de riscos deflacionistes a l'eurozona. A més a més, va insistir en el fet que el consell de govern de la institució considera que els tipus d'interès, que es troben en nivells històricament baixos (1%), són ara en un punt "adequat". De fet, aquest òrgan del Banc Central Europeu va decidir ahir mantenir els tipus d'interès de la zona euro en l'1 per cent, el nivell més baix que han registrat mai.

També el director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, va avisar ahir que les mesures d'estímul preses per combatre l'actual conjuntura financera haurien de ser retirades "només quan la recuperació econòmica hagi tingut lloc i la desocupació minvi". En el marc d'una reunió que es dugué a terme al Bundesbank, Strauss-Kahn parlà d'una renovada estabilitat, però va voler ser cautelós sobre la recuperació global i va defensar la necessitat de prosseguir la política de suport al sistema.

Tot i que va reconèixer que sembla que la població mundial surt "de la pitjor crisi financera i econòmica viscuda des de la postguerra", el director gerent Strauss-Kahn es va mostrar preocupat pels "costos econòmics i socials d'una elevada desocupació, que persistirà fins i tot quan els mercats financers i la producció s'estabilitzin".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris