muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

2.773 desocupats més l'agost a les Illes

L'arxipèlag ha esdevingut la segona comunitat a on més persones han quedat a l'atur, un total de 66.796. Es trenquen així tres mesos consecutius de caigudes

Balears ha registrat una pujada de l'atur l'agost del 4,33 per cent respecte a juliol, convertint-se en la segona comunitat autònoma en la qual més ha crescut la desocupació, per darrere de Catalunya (4,68 per cent). Així el nombre d'aturats registrats a les oficines del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha augmentat en 2.773 persones, amb el que la xifra total d'aturats es va situar el passat mes a l'arxipèlag en 66.796 desocupats, segons ha informat avui el Ministeri de Treball i Immigració.

Per la seva part, l'atur interanual ha augmentat a les Illes en 23.256 persones, la qual cosa representa un augment del 53,41 per cent respecte a l'agost del passat any, essent la quarta comunitat amb l'augment a l'atur més acusat en els últims dotze mesos. Només ha estat superada per Aragó (74,52 per cent), País Valencià (57,45 per cent) i La Rioja (55,42 per cent).

L'afiliació mitjana a la Seguretat Social a les Balears ha perdut 3.182 cotizants l'agost (-0,67 per cent), el que situa el nombre d'afiliats mitjos en finalitzar el mes en 472.605 ocupats.

Així mateix, en termes interanuals la taxa d'afiliació ha caigut un 6,38 per cent per sota a la registrada l'agost de l'any passat (-32.207). L'evolució és, per tant, negativa en termes mensuals i en valors interanuals.

DADES NACIONALS

A nivell nacional, el nombre de persones sense feina registrades a les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem) ha pujat en 84.985 persones l'agost respecte a juliol (+2,4%) i, tal com s'esperava, acaba la ratxa de descensos que es venien registrant els últims tres mesos. El total d'aturats es va situar així en finalitzar agost en 3.629.080 persones.

La pujada de la desocupació l'agost, mes en què sol augmentar, és, tanmateix, inferior a la registrada el mateix mes de 2008, quan la desocupació pujà en 103.085 persones, marcant la pitjor dada de la sèrie. L'augment d'agost d'enguany suposa així el segon pitjor registre aquest mes des de 1996, que és quan comença la sèrie comparable de la desocupació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 3N, fa mes de 11 anys
Quina gent més racista que sou...
Valoració:2menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Sobra gent a Balears.
Dins la primera fase tota la gent que ha vengud a partir de 1995 se'n pot tornar.
Valoració:0menosmas
Per MJ, fa mes de 11 anys
Benvolgut AFG

Que Déu t'escolti.
Valoració:1menosmas
Per AFG, fa mes de 11 anys
Benvolgut MJ
Tranquil: als qui sobren aniran marxant. És la llei del lliure mercat. I amb els politics que tenim tant d' un com l' altre costat, millor que intervenguin el meyns possible.
Mates, què presumia de lliberal va ser el president autonòmic què més interveni en el mercat balear: creant empreses públiques subvencionades, clientelisme, etc. N' Antich per no fe: no fa res.
Valoració:1menosmas
Per MJ, fa mes de 11 anys
Això vol dir que a l'Illa hi sobra gent. Ni més ni manco.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris