algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

2.900 aturats menys a les illes

Les dades de l'atur per al segon trimestre de l'any situen el nombre total d'aturats de l'Estat en 4.137.500 persones - 107.800 a Balears-. L'atur ha pujat a l'Estat en 126.700 persones en el segon trimestre de l'any

L'atur ha disminuit en 2.900 persones a les Balears en el segon trimestre de l'any en relació amb el trimestre anterior, la qual cosa suposa un descens del 2,6 per cent, amb la qual cosa el número total d'aturats s'ha situat en 107.800, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) corresponents al segon trimestre fetes avui públiques per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En concret, la taxa d'atur ha baixat una dècima, fins al 18,15 per cent, superior a la mitjana nacional, que s'ha situat en el 17,92 per cent.

Segons les dades de l'Estadística, en els últims dotze mesos l'atur ha pujat a les Illes en 59.700 aturats, un 124,21 per cent més que en el mateix trimestre de 2008.

D'abril a juny, s'han creat 36.400 ocupacions en la Comunitat (davant els 44.999 destruïts en el primer trimestre), assolint el número total d'ocupats la xifra de 486.100. Així, l'últim any, el número d'ocupats s'ha reduït en 39.300 persones, un -7,4 per cent.

DADES NACIONALS

En el conjunt del país, l'atur ha pujat en 126.700 persones en el segon trimestre de l'any, el 3,1% en relació amb el trimestre anterior, amb el que el número total d'aturats s'ha situat en 4.137.500 i la taxa d'atur repuntà cinc dècimes, fins al 17,92%, assolint el seu valor més alt en 11 anys.

En concret, la taxa de desocupació és la més alta de la sèrie històrica comparable, que comença el 2001, però remuntant-se més enrere, utilitzant sèries no comparables, no s'assolia un percentatge d'aquesta naturalesa des del quart trimestre de 1998, quan la taxa d'atur va arribar a situar-se en el 17,99%.

A més, el número total d'aturats, que ja supera els 4,1 milions, és el més elevat de tota la sèrie comparable, que arrenca en el tercer trimestre de 1976, període a partir del qual l'INE té realitzada una retrospectiva de dades utilitzant la nova definició d'atur que va entrar en vigor fa uns anys. 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan R. Bosch, fa mes de 11 anys
Però no ha sigut sempre així? A l'hivern puja el nombre de aturats, a l'estiu baixa, coses de fa 50 anys de monocultiu turistic. I això es noticia?
Valoració:1menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys
Hi ha gent amb un bon sou que hi està, o ho és, ben aturada.

En canvi, hi ha gent sense feina que d'aturada no en té res.

Segurament, però, la notícia que podem llegir conté traduccions literals del castellà. Sol passar amb notícies d'agències hispanocèntriques. Si empram aquestes agències per informar-nos (em neg a creure que sigui necessari), almanco podríem revisar-ho amb les coses més bàsiques. A efe segurament se'n foten de que el català esdevingui un dialecte del castellà. Esper que a dBalears no se'n fotin.

Però lamentablement no és només cosa de mitjans espanyols. Aturat per desocupat ja mos ho han ficat per tot, i fins i tot ho han clavat al diec. El dcvb, per contra, no en sap res d'açò, i mira que inclou de tot del que entenia la gent sobre el lèxic comú. Deu ser que la definició d'aturat que té és prèvia a la dialectalització produïda per les traduccions literals actuals que patim per part de mitjans de comunicació diversos.
Valoració:1menosmas
Per miquel, fa mes de 11 anys
i......no us semblan unes xifres prou altes? espereu a l'octubre que segons diu la Caeb la cosa anira ben malament
Valoració:1menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Seria interessant que dbalears adjuntàs una gràfica amb els percentatges d´atur del segon semestre dels darrers 15 anys...Resultaria molt il·lustratiu.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris