cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

307 milions per a l'ocupació

Govern, sindicats i organitzacions empresarials varen signar ahir un document per tal de fer feina “per un canvi en el model econòmic”

Amb l'objectiu d'un canvi de model econòmic a les Illes Balears, el Govern, els sindicats UGT i CCOO i les organitzacions empresarials CAEB i PIMEB signaren ahir el Pla d'ocupació, que serà vigent fins al 2011 i al qual es destina un total de 307 milions d'euros, que es distribuiran en tres anualitats. Així, els principals objectius del document que es firmà ahir són adoptar mesures extraordinàries d'ocupació i formació, generar més feina, millorar la qualificació i el capital humà, incrementar la qualitat de l'ocupació i fomentar la igualtat d'oportunitats i la inclusió dels col·lectius més desfavorits.

En el transcurs de la signatura del text esmentat, que s'ha encarregat d'elaborar la Conselleria de Treball en col·laboració amb els agents econòmics i socials, el president del Govern, Francesc Antich, destacà que "l'actual crisi econòmica obliga a establir noves regles del joc", per la qual cosa "ens hem marcat un full de ruta per donar resposta als objectius fixats en el Pla d'ocupació". Per la seva banda, el president de la CAEB, Josep Oliver, remarcà que "ara s'ha de passar dels pactes als actes", en relació amb polítiques per reactivar l'economia incidint en la formació i la creació d'empreses. El cap de la PIMEB, Mariano Riera, assenyalà la importància dels acords entre les empreses i l'Administració per "formar els nostres treballadors i lluitar per una formació més qualificada".
Pel que fa als sindicats, el secretari general de la UGT, Lorenzo Bravo, manifestà que "no som aquí per la foto, sinó per solucionar problemes". De la mateixa manera, reivindicà "un model econòmic productiu i no lucratiu". En la mateixa línia s'expressà la seva homòloga a CCOO, Katiana Vicens, que assenyalà que "són acords que requereixen molta de feina, i si és sense fotos millor", a més de puntualitzar que "davant les mancances de capital humà, que les administracions facin feina per a les persones". Finalment, cal recordar que el Pla d'ocupació, que es va rubricar ahir, és el resultat d'un diàleg entre totes les entitats que el varen firmar que va començar en la present legislatura. Aquest diàleg ja es va reflectir en el Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social, que es va signar fa aproximadament un any.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escèptic, fa mes de 10 anys
Molts doblers però pocs resultats. Moltes declaracions d'intencions, però al final tot és fum.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris