nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

L'IPC puja el juny a Balears un 0,5%

S'ha assolit un nou mínim històric i l'interanual es situa en el -1 per cent

Els preus han pujat en el mes de juny a les Balears un 0,5 per cent, una dècima per sobre de la mitjana nacional (0,4 per cent), mentre que la taxa d'inflació acumulada, en el que va d'any, s'ha situat en el 0,6%, la més alta al costat de Catalunya i València, segons les dades fet públics avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La pujada dels preus s'ha produit en totes les comunitats autònomes, especialment a Cantàbria i Castella-la Manxa, ambdues amb el 0,6 per cent, mentre que es van incrementar per sota de la mitjana nacional a Aragó (0,3 per cent) i Canàries (0,2 per cent).

En el conjunt d'Espanya, l'Índex de Preus de Consum (IPC) ha augmentat un 0,4 per cent, la taxa acumulada ha estat del 0,3 per cent i la interanual ha caigut un u per cent.

A més de les pujades de Cantàbria i Castella-la Manxa, els preus també es van incrementar més que la mitjana a Astúries, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, les Balears, Madrid i La Rioja, totes elles amb el 0,5 per cent.

Igual que la mitjana nacional (0,4 per cent) es van situar les comunitats d'Andalusia, País Valencià, Extremadura, Múrcia, Navarra i País Basc.

A la ciutat autònoma de Ceuta els preus es van mantenir estables, mentre que a Melilla s'han incrementat una dècima.

La taxa d'inflació acumulada, en el que va d'any, ha descendit a Canàries (-0,3 per cent) i Castella-la Manxa (-0,1 per cent) i s'ha mantingut estable a Astúries i Navarra.

Els majors increments en aquesta taxa es van registrar a Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears, les tres amb el 0,6 per cent; seguits de Madrid (0,4 per cent) i Andalusia i País Basc, amb un 0,3 per cent en els dos casos.

Quant a la taxa interanual (en els últims dotze mesos), els preus van baixar en totes les comunitats, de forma més acusada a Castella-la Manxa (-2,1 per cent), Canàries (-1,7 per cent) i Castella i Lleó (-1,6 per cent).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris