nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

La Mesa del Turisme insta el Govern a baixar l'IVA als restauradors

L'objectiu és afavorir la mitja de despesa per turista per sortir de la crisi

La Mesa del Turisme ha instat avui el Govern a rebaixar l'IVA que s'aplica als bars i restaurants, amb l'objectiu que descendeixin els preus de la restauració i s'afavoreixi un augment de la despesa mitja per turista.

En aquest sentit, l'entitat ha recordat que des del passat 1 de juliol l'Executiu francès ha aplicat una rebaixa del 19,6% al 5,5%.

"Com ve demandant el sector turístic espanyol, l'Executiu gal ha demostrat que sí es poden adoptar mesures encaminades a incentivar el consum que, en aquest cas, suposaria una important base per augmentar la despesa mitjana per turista, ja que la iniciativa redundaria en un descens dels preus de la restauració," ha recalcat el president de l'organització, Juan Andrés Melián.

Melián ha recalcat que des de fa "diversos mesos", la Mesa està sol·licitant modificacions legislatives en els àmbits fiscal i laboral amb l'objectiu que "el turisme es converteixi, de nou, en el motor de l'economia espanyola i pugui treballar en condicions que li permetin col·laborar en primera línia per poder superar la crisi general actual".

Així, ha proposat mesures com la reducció de l'Impost de Societats, la reducció en quotes de la Seguretat Social i flexibilitzar el mercat de treball. També considera necessària una reducció de les taxes de navegació aèria, la disminució del tipus d'IVA en alguns subsectors, ajuts al finançament de circulant, campanyes de divulgació dels avantatges de contractar amb agències de viatges espanyoles, així com estímuls al manteniment de l'ocupació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris