cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín:
11°

Vénen les 'rebaixes sobre rebaixes'

Dimarts 7 de juliol n'iniciam la temporada a les Balears, en un context marcat per l'actual crisi global. El sector del comerç aprofitarà el període de descomptes per intentar recuperar les vendes

Quan només falten tres dies per a l'inici oficial de la temporada de rebaixes d'estiu a les Balears, els comerciants fan feina de valent per tal d'afrontar aquest període, marcat eminentment per l'actual conjuntura de crisi econòmica. El motiu és la crisi i també el fet que des de fa més de 15 dies molts d'establiments ja apliquen descomptes especials, amb la qual cosa venen "rebaixes sobre rebaixes".

Davant això, membres de l'Associació del petit i el mitjà comerç de Mallorca (Pimeco) anunciaren ahir una festa sorpresa per als seus clients, que tindrà lloc dia 7 de juliol a les 10 del matí al carrer Sindicat de Palma, coincidint amb el sus de la temporada. Des de Pimeco consideren "necessari" llançar aquesta iniciativa per "fer front a la baixada de vendes que pateix el sector".

Tot i això, els comerciants de Mallorca han constatat un "tímid increment" de les vendes durant el passat juny en relació amb el mes anterior. De fet, un 19% dels empresaris va opinar que les operacions del juny van millorar per factors com ara la climatologia i la disminució de preus a través promocions especials i descomptes que s'han dut a terme en la majoria de tendes a tots els municipis de l'Illa. Segons ens expliquen, aquestes campanyes "són l'efecte de l'arrossegament dels grans operadors comercials, que pressionen el mercat a la baixa com si el mes de juny ja fos període de rebaixes". Per això, precisament, qualifiquen de "rebaixes sobre rebaixes" el període que s'iniciarà dimarts.

Pel que fa al baròmetre mensual que realitza Pimeco, el juny va reflectir un registre "clarament negatiu" amb relació al mateix mes de 2008. La valoració global dels comerciants no arriba a l'aprovat ja que els enquestats ho puntuen amb un 4,9, dues dècimes més que el mes de maig. L'activitat comercial va créixer dues dècimes a Palma i se situà així en un 5, el mateix augment que a la Part Forana, encara que allà es fixa en un 4,8.

Efecte de la crisi

Així, des de Pimeco conclouen que les dades del mes de juny corroboren "l'abast de la crisi econòmica i la disminució del consum de béns destinats a persones", la qual cosa ocasiona una "extraordinària debilitat" dels comerços minoristes. Aquests establiments veuen minvat el seu compte d'explotació, la qual cosa posa "en perill a curt termini" la seva viabilitat empresarial i l'estabilitat d'ocupació al sector.

Pel que fa a l'allargament o no del període de rebaixes, Pimeco espera que en la imminent campanya es repeteixi la tònica de les darreres edicions, és a dir, "rebaixes que es concentraran en les deu primeres jornades", tot i que legalment els comerços poden perllongar-les fins a dos mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris