cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

La producció industrial cau el 22,3% el maig a Balears

Al conjunt de l'Estat la caiguda s'ha situat en els mateixos marges que a les Illes

La producció industrial a les Balears, sense corregir els efectes de calendari, ha disminuit el maig el 22,3 per cent respecte al mateix mes de 2008, el mateix percentatge que en el conjunt d'Espanya, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) difoses avui.

En l'acumulat dels cinc primers mesos de l'any, la producció industrial ha baixat un 23,2 per cent a les illes en comparació amb el mateix període de l'any anterior, davant el -22,8 per cent registrat a tot el país.

Corregits els efectes del calendari, la producció industrial a Espanya ha disminuit el maig per tretzè mes consecutiu, en concret un -20,5 per cent respecte a maig de 2008.

Amb la caiguda de maig es frena la moderació que aquest indicador va registrar l'abril, quan va baixar el 19,7 per cent, després de la pujada històrica del 24,7 per cent registrada el març.

Aquest índex ha baixat el maig en totes les comunitats autònomes, especialment a Navarra, el País Basc i Astúries, on s'han registrat descensos superiors al 26 per cent, entre quatre i deu punts per sobre de la mitjana nacional.

Navarra ha liderat la caiguda de la producció industrial, amb un 32,1 per cent seguida del País Basc (27,7 per cent), Astúries (26,5 per cent) i Catalunya i Cantàbria, ambdues comunitats amb un 22,6 per cent.

Després d'aquestes s'han situat Balears (22,3 per cent), Aragó (22,2), País Valencià (22,0 per cent) i Galícia (21,9 per cent).

Quant a la variació mitjana en el que va d'any respecte al mateix període de l'any anterior, l'IPI va baixar també en totes les comunitats, encara que ho ha fet especialment a Navarra (un 29,9 per cent) i al País Basc (27,4 per cent).

Per darrere d'aquestes comunitats, els descensos més importants s'han donat en el País Valencià (24,7 per cent), Aragó (24,2 per cent), Catalunya (23,7 per cent), Balears (23,2 per cent) i Múrcia (22,1 per cent).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris