nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

L'atur baixa 2.629 persones a Balears, líder en afiliacions a la Seguretat Social

Les Illes registren un descens del 3,9% el passat mes de juny. Tanmateix, encara hi ha 64.160 individus en la llista dels que no tenen feina

L'atur ha baixat el mes de juny a les Illes Balears gairebé un 3,9% (-2.629) respecte al passat mes de maig, al mateix temps que el nombre d'afiliats a la seguretat social ha pujat un 3,43% (15.428). En el conjunt de l'Estat, la xifra de desocupació també ha disminuït en un 1,53% (-55.250) i ho ha fet en totes les comunitats autònomes tret de Madrid, on ha crescut un 0,24% (1.011). Aquestes són les principals dades que ahir va voler destacar la consellera de Treball del Govern, Joana Barceló, que juntament amb el director general de Planificació Estratègica, Llorenç Pou, van presentar la nota de conjuntura laboral a les Illes Balears del passat mes de juny.

Davant d'aquesta situació i "tenint en compte el marc de crisi econòmica en què vivim", Barceló va valorar positivament les dades, especialment "perquè el descens de l'atur va lligat a l'augment d'afiliats a la seguretat social, fet que vol dir que persones que es trobaven en l'atur ara tenen feina". Tot i així, la consellera va qualificar de "molt dura" la xifra de desocupats del juny a les Balears, que se situa en 64.160. Així mateix, des de l'Executiu balear varen remarcar el fet que la nostra és la comunitat de l'Estat en què més augmenta el nombre d'afiliats a la seguretat social i la segona comunitat en què baixa l'atur, de manera que Barceló va recordar que "en el conjunt de l'Estat les Illes resisteixen prou bé la crisi".

El mes de juny la xifra de desocupats va minvar a totes les Illes: a Mallorca (-3,4%), a Menorca (-4,1%), a Eivissa (-7%) i a Formentera (-14,7%). Això no obstant, si es compara el nombre d'aturats del mes de juny d'enguany amb els del mateix mes de l'any passat, la xifra augmenta en un 73,7% (27.231) i queda com la segona més elevada de l'Estat espanyol. La consellera de Treball va atribuir aquest increment a "la forta crisi de la construcció", al fet "d'un gran nombre de persones joves sense formació que es troben ja dins el mercat laboral" i a "l'arribada de gent de fora". D'altra banda, la contractació ha experimentat un descens d'1,7% (-637), una dada que segons la consellera és deguda al fet que "les afiliacions es duen a terme abans del mes de juny" i va recordar que "en anys passats, la contractació també minvava el mes de juny".

Davant d'aquestes dades publicades ahir, el secretari general de CCOO a les Balears, Rafel Borràs, va valorar positivament "la millora estacional del mercat laboral". Tot i això, va lamentar que "l'estratègia de l'empresariat balear per mantenir o augmentar beneficis es basi en una reducció de l'ocupació". Per aquesta raó van exigir l'aprovació del Pla d'ocupació de les Balears, per tal de promoure la creació de llocs de treball i incentivar la contractació de treballadors. En aquest sentit, la consellera Barceló va anunciar que "aquest document està tancat i la seva firma és imminent". També el president de la CAEB, Josep Oliver, es va mostrar satisfet per la davallada de l'atur, encara que va lamentar "l'elevada xifra que encara es registra". A més, Oliver va instar administracions i agents econòmics a "sumar esforços per pal·liar l'actual situació de crisi".

Per part seva, des d'USO van lamentar que "el descens sigui fruit d'una ocupació absolutament precària que està relacionada amb l'estacionalitat". També des del PP balear, el seu portaveu, Carles Simarro, va ser dur amb l'Executiu en considerar "gravíssim" que en plena temporada turística hi hagi a Balears més de 60.000 aturats.
En canvi, en clau estatal el president popular, Mariano Rajoy, va manifestar que "la dada d'atur del mes de juny no és dolenta", encara que va demanar "cautela" i que es duguin a terme reformes laborals. D'altra banda, el president José Luis Rodríguez Zapatero va assenyalar que "aquesta notícia posa de manifest que la situació econòmica del segon trimestre millora i demostra que les mesures del Govern per fer front a la crisi tenen bons resultats".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llum de l´hermano Berganzo!, fa mes de 10 anys
I les pasteres que arriben, ja estan treballant? Figuren a la llista d´aturats? Ai Déu meu! Quines estadístiques tan poc creïbles!
Els que sí qu deuen tenir molta feina són els fabricants de medalles ,perquè tots els polítics no paren de posar-se´n!
Valoració:9menosmas
Per un respecte, fa mes de 10 anys
Hi ha xats que permeten d'ignorar nicks. Ni et mostren el que diu qui tu triïs d'ignorar. Doncs aquí també aniria molt bé que ens poguéssim llevar de davant els ulls tot això que escriu el tal "estudiantet". Ell tendria tota la llibertat d'expressió que volgués -i si això estalvia psicofàrmacs a la seguretat social, doncs benvingut sia-, i la resta no ens sentiríem insultats per una banda més, que ja en tenim prou amb les habituals.
Valoració:-4menosmas
Per No cal llegir-lo, fa mes de 10 anys
l'estudiantet està abonat al màster en pardaleria gonella.
Valoració:4menosmas
Per aixònoésnormal, fa mes de 10 anys
Jo crec que aquest estudiantet li passa qualque cosa al cap.
Valoració:-2menosmas
Per cremantdièsel, fa mes de 10 anys
El tràfic de la xarxa hauria de tenir normes com a les carreteres i no haurien de deixar a la gent escriure tan malament con aquest "estudiantet", que fa mal de cap. Prou de blaveros i gonellistes, feis oi.
Valoració:3menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 10 anys
Idò, jo no vedj la diferentia amb la diminution de la poblation.
Si en un mes se donan de baxa 5501 treballadors a la seguritat social, axó indicaria que uns 30.000 treballadors se han donad de baxa durant aquest any, però jo vedj que per els carrers hi ha cada vegada més emigrants extracomunitaris, o sigui que passan a la economia submergida. Se hauria de notar aquesta devallada, si se donan de baxa 5501 en un mes, representaria 10.000 personas que se n'haurian anad de Balears.
Lo matex dic a nivell estatal, el col·lectiu de estrangers són 485.043 i la poblation extracomunitaria arriba a 6 milions, hi ha almanco 5 milions de il·legals.


Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris