nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Juan Goytisolo rep el premi de les Lletres espanyoles de 2008

L'escriptor, establert a Marràqueix, no és gaire amic dels guardons

"Són els autors els qui honoren o deshonoren els premis". Darere d’aquesta declaració s’hi amaga Juan Goytisolo, que ahir va ser guardonat amb el premi de les Lletres espanyoles de 2008, un premi concedit pel Ministeri de Cultura per distingir el conjunt de la tasca literària d’un autor en qualsevol de les llengües de l’Estat.La concessió d’aquest guardó, dotat amb 40.000 euros, coincideix amb el llançament d’una nova novel·la de l’autor català, en la qual denuncia el món consumista en el qual vivim.

Goytisolo rep aquesta distinció en un moment en què, segons ell, no enveja res. "Estic en absoluta llibertat i visc completament al marge de tot", assenyalà l’escriptor durant la presentació del seu nou llibre, el mes de setembre passat. "No faig part del cercle dels qui escriuen per guanyar doblers", afegí el guardonat, que actualment viu a Marràqueix. El jurat del premi de les Lletres ha estat presidit pel director general del Llibre, Arxius i Biblioteques, Rogelio Blanco. La subdirectora general de Promoció del llibre i de les lletres espanyoles n’ha estat la vicepresidenta, i també hi han estat presents els dos darrers guardonats: Ana María Matute i Raúl Guerra Garrido. Des que l’any 1954 Juan Goytisolo publicà la seva primera novel·la, Juego de manos, l’autor ha tret molts de títols, com La Resaca, Campos de Níjar, Señas de identidad i Juan sin Tierra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
Quines coses, Goytisolo va renegar fa anys dels espanyols, clar que prèviament havia renegat de nosaltres, i ara li donen un "premi nacional espanyol" de literatura. Això sí, segueix donant suport al govern marroquí contra els saharauis, en això coincideix amb el govern espanyol també.
Valoració:0menosmas
Per Maria, fa mes de 15 anys
Felicitats
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente