algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
29°

Torna el Novembre Enològic de Manacor, un cicle que educa els sentits per a conèixer i apreciar el món del vi

Després de tres anys, torna el cicle Novembre Enològic, una manera d’acostar la població al món del vi i educar els sentits envers el món de l’enologia, amb l’objectiu de conèixer i apreciar el món del vi. El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat del president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar; del delegat d'Educació, Mateu Marcé; i del responsable del Centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo, han presentat aquest dimecres la tercera edició d'aquesta proposta educativa.

Experts del món del vi impartiran conferències i tallers per a aquells que vulguin iniciar-se i formar-se al voltant d’aquest univers.

Es tracta de quatre tallers de dos dies de durada cada un que tendran lloc aquest proper mes de novembre a l’IES Manacor de la mà de Carmina Sender, Luis Armero, Daniel Arias i Andreu Oliver ‘Majoral’. Les activitats se celebraran els dies 7 i 8; 16 i 17; 21 i 22; 28 i 29 de novembre.

La primera sessió, els dies 7 i 8 de novembre, donarà els coneixements bàsics per a iniciar-se en el món del vi de la mà de Carmina Sender. Un curs per conèixer els aspectes més bàsics dels vins: què és el vi, com s’elaboren, el paper de la bota, les característiques organolèptiques i el vi i la salut.

Continuarà els 16 i 17 de novembre amb el taller 'Elaboram el nostre propi vi', a càrrec de Luis Armero. Durant les dues sessions s’oferiran vins monovarietals (cabernet, merlot, syrah i callet) i s’estudiaran les seves característiques i a partir d’aquests vins se n’elaborarà un de personal fet un 85% amb callet i la resta de les demés varietats. Finalment es farà un petit concurs intern per votar el vi que haurà agradat més als assistents.

Una setmana més tard, els 21 i 22 de novembre, serà el torn dels vins internacionals, dels que en parlarà Daniel Arias. A les sessions es farà una comparació entre vins francesos i vins mallorquins elaborats amb varietats franceses: cabernet sauvignon, merlot, syrah, viognier i pinot noir. Els vins francesos són de Bordeaux, Pays d’Oc o Bourgogne.

Clourà el cicle el taller 'Reconeixem el vi de Mallorca', a càrrec d’Andreu Oliver ‘Majoral’, en què es presentaran diferents vins fets amb varietats mallorquines i foranes, que posteriorment també hauran d’identificar, mitjançant un tast.

Aquest cicle l’han fet possible l’Ajuntament de Manacor, el Centre Universitari de Manacor, la Denominació d’Origen Pla i Llevant la Confraria dels Tastavins de Manacor.

Les persones interessades a assistir als cursos i activitats s’han d’inscriure mitjançant el correu electrònic promocio@doplaillevant.com enviant nom, llinatge i DNI. El cicle té un preu de 20 euros i les places són limitades, pel que l’admissió es farà per ordre d’entrada dels correus electrònics rebuts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.