lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Desenes d’activitats a les quatre illes per a commemorar l’Any Joan Fuster

La part central dels actes commemoratius de l’Any Joan Fuster a les Illes Balears ha donat inici. Durant els propers dos mesos, hi haurà desenes d’activitats a les quatre illes amb l’objectiu d’aproximar la figura de l’intel·lectual valencià i conèixer-ne millor els seus vincles amb l’arxipèlag.

Entre d’altres, hi haurà jornades d’estudis, conferències, concursos, activitats didàctiques, concerts o exposicions arreu dels territoris insulars. El programa ha estat confeccionat gràcies a l’impuls dels comissionats de l’Any Joan Fuster, Fina Salord i Damià Pons.

A més del Govern, coorganitzen actes els consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, ajuntaments, la Universitat de les Illes Balears, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Obra Cultural Balear, l’Institut d’Estudis Eivissencs, l’Institut Menorquí d’Estudis, la Fundació Mallorca Literària i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears.

Aquest dijous tendrà lloc la conferència inaugural 'Joan Fuster i l’assaig', a càrrec de l’antropòleg i intel·lectual valencià Joan Francesc Mira. Serà a les 19 h a Ca n’Oleo, a Palma.

La celebració de l’Any Joan Fuster a les Illes Balears s’encetà el passat mes d’abril i ha estat impulsada des de la Direcció General de Política Lingüística. Tota la informació relativa a aquesta commemoració es pot trobar a anyjoanfuster.illesbalears.cat.

La Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears han declarat el 2022 com a Any Joan Fuster, amb motiu del centenari del naixement d’aquest intel·lectual, escriptor i activista cultural.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.