algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Literal prepara la seva edició de Primavera per als propers 22 i 23 de maig

Fira Literal 2019. 11-12 de maig de 2019, Fabra i Coats, Sant Andreu (Barcelona)

Literal, el festival d'idees i llibres radicals, celebrarà la seva 7a edició els dies 22 i 23 de maig de 2021 al recinte de la Fabra i Coats, a Barcelona. Des de l'organització s'ha impulsat una campanya de micromecenatge per fer possible la fira, un espai anual de trobada entre persones, llibres i idees radicals.

Aquesta 7a edició tendrà un format presencial amb un centenar d’editorials i una cinquantena de converses, debats, presentacions, poesia i contacontes, entre altres activitats. En paral·lel, aquesta edició comptarà també amb un mercat del llibre i una programació virtual que vol reforçar la fira presencial. En aquest sentit, cal destacar que una trentena de llibreries repartides per tot el territori català es sumaran a Literal com a punt de recollida dels llibres que s’adquireixin a través de la web, que estarà activa des d'inicis de maig fins el dia que comenci Literal.

Lluita contra el canvi climàtic, lluites feminista i antifeixista

Com cada any, el feminisme serà una temàtica transversal al festival. Per aquest motiu en aquesta edició s'ha volgut posar el focus, a través d’una de les converses centrals, en l’urbanisme feminista. Literal comptarà amb la presència de Leslie Kern, escriptora i activista feminista autora de 'Ciudad feminista' (Bellaterra Edicions), que aportarà una visió sobre com podem construir ciutats més justes, sostenibles i favorables per les dones. Conversarà amb l'arquitecta feminista Gemma Tomàs.

El pensament decolonial centrarà l’altra gran conversa de Literal. Els francesos Elsa Dorlin, filòsofa i autora de 'La matriz de la raza. Genealogía sexual y colonial' (Txalaparta) i Norman Ajari, una de les veus més potents de la lluita antiracista francesa, membre de la junta executiva de la Fundació Frantz-Fanon i autor de 'Dignidad o muerte. Ética y política de la raza' (Txalaparta), conversaran sobre racisme, pensament decolonial i violència patriarcal. Ho faran conduïts per la tècnica d'interculturalitat, Ainhoa Nadia.

Una altra de les veus destacades d’aquesta edició de Literal serà Yayo Herrero, una de les investigadores més influents en l’àmbit ecofeminista i ecosocialista a nivell europeu i coautora del llibre 'Per què les dones salvaran el planeta' (Raig Verd). Conversarà amb la investigadora cultural, Ingrid Guardiola, coautora de 'Fils. Cartes sobre el confinament, la vigilància i l'anormalitat' (Arcàdia).

A banda d'aquestes converses, hi haurà una quarantena de presentacions de llibres i, també, diversos debats sobre el sector del llibre i temàtiques d'actualitat. Entre elles destaca la taula rodona sobre la lluita contra el feixisme al segle XXI, que comptarà amb la participació de Pol Andiñac, autor de 'Tothom vol ser antifeixista' (Tigre de Paper Edicions), Alba Sidera, autora de

'Feixisme persistent' (Saldonar) i Jordi Martí-Rueda, autor de

'Brigadistes. Vides per la llibertat' (Tigre de Paper Edicions). Laia Altarriba conversarà amb els tres autors, que han estudiat el fenomen des de diverses perspectives i que proposen sortides col·lectives per construir societats per a tothom lliures d'intolerància i odi.

En col·laboració amb Catarsi Magazín, Literal 2021 també ha programat activitats per commemorar els 150 anys de la Comuna de París o conversar sobre el capitalisme de plataformes, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.