algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

El Consell de Mallorca retalla el 48% del pressupost de Cultura i un 30% de Política Lingüística

En la sessió ordinària celebrada avui al Consell de Mallorca, el ple de la institució ha aprovat una modificació de crèdit del pressupost de 2020 per destinar-lo al pla de reactivació social i econòmica de Mallorca de la institució.

Es tracta d’una modificació que permetrà al Consell destinar un total de 16,8 milions d’euros a dotar mesures incloses al pla 'Mallorca Reacciona' per a l’estimulació de sectors productius, ajuntaments, i atenció a la ciutadania per redreçar els efectes socials i econòmics de la crisi derivada de la COVID-19.

Com sempre, una bona part d'aquest doblers es retallen de les inversions previstes en l'àmbit de la cultura.

Concretament, la retallada a l’àrea de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística és de gairebé la meitat (un 48%) del seu pressupost: 6,5 milions d'euros d'un total de 13,7 milions d'euros que tenia prevists.

Pel que fa a la partida de Política Lingüística, molt minsa ja de per si, que comptava amb 1,7 milions d'euros, la tisorada de la presidenta Catalina Cladera ha estat de mig milió d'euros, gairebé un 30% del pressupost.

«No és una retallada»

Fonts de l’àrea de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, consultades per dBalears han negat que es tracti d'una retallada: «no és una retallada. Són partides antigues que s'arrossegaven i que de moment no s'executaran» i han afegit que gairebé la meitat dels doblers que no es destinaran a cultura «són 3 milions d'euros destinats a una intervenció de Miquel Barceló a l’església del monestir de Bellpuig que per ara no se farà».

«Més que d'una retallada es tracta de polir el pressupost. Del bessó del pressupost de 2020 gairebé no se modifica res. A més a més, se mantenen la majoria d'ajudes nominatives», han assenyalat les mateixes fonts.

Des del Consell també han destacat que aquest dimecres es varen presentar «els ajuts per a pimes culturals, dotats amb 500.000 euros» i que el «Teatre Principal farà 23 produccions o coproduccions amb teatres de la part forana per ajudar el sector i hem ampliat el termini del CACIM perquè els ajuntaments puguin reprogramar activitats cultural».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xaume, fa mes de 3 anys

Lo fotut és que els votants d'esquerres ens hem quedat sense cap opció per ses pròximes eleccions.Jo votava partits d'esquerra per evitar ses polítiques liberals de ses dretes, però vist que no hi ha cap diferència entre els uns i els altres.....s´'ha acabat anar a votar.

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Sí, es foc amic. Molt amic, sí

Valoració:2menosmas
Per bany de realitat, fa mes de 3 anys

Es Balnearium ja estarà aplaudint amb ses orelles.

Valoració:3menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

SOS CIALISME.
Era en Gila que deia? : CUERPO A TIERRA QUE VIENEN LOS NUESTROS... doncs aixó.

Valoració:7menosmas
Per Tomeu MC, fa mes de 3 anys

Visca!, PSIB, MÉS i PODEM ja emulen en Bausser... ara veurem quans de cèntims tudaran en fer de vasalls del lobby turístic, l'urbanisme a la carta, autopistes capoladores de paissatge... ja deia en Canelas, que "tant de parlar de cultura arriba a fer oi" ... Que tenguin m"olta mala via...

Valoració:10menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

Quatre duros que ens donaven, i encara els rebaixen.

Valoració:12menosmas
Per Normal!, fa mes de 3 anys

I el sou i dietes dels polítics, els retallen?

Valoració:12menosmas
Per inca, fa mes de 3 anys

Ja hem trobat l'excusa per retallar en política lingüística. Vaja merda de govern progressista, és mooolt semblant a l'anterior del PP. Ja me cercareu en haver de votar.

Valoració:11menosmas
Per Obvi, fa mes de 3 anys

I el sou i dietes dels polítics, els retalla o no?

Valoració:11menosmas
Per Mussol 8, fa mes de 3 anys

Consell de Mallorca (PSOE) Retellades ????

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente