algo de nubes
  • Màx: 17.06°
  • Mín: 7.61°
16°

Neix Eduglosa.cat, el nou portal de foment i difusió de la glosa en català

Aquest dimecres s'ha presentat al Centre Artesà Tradicionàrius el nou portal Eduglosa.cat amb la intenció de «fer de la glosa una activitat pedagògica i lúdica, però també una eina de cohesió». Amb aquesta intenció, els impulsors: Cor de Carxofa, la Plataforma per la Llengua i la Fundació Carulla; s’ha presentat un web creat amb la voluntat de ser una plataforma de difusió de la glosa, un instrument facilitador i un punt de trobada, segons han explicat els impulsors.

El portal està destinat prioritàriament al món docent, encara que també a totes les persones que, per diferents motivacions, es vulguin iniciar en l’experiència i el perfeccionament de la glosa. És un portal que vol ser l’espai de referència de la glosa en català.

Per la seva banda, la directora de la Plataforma per la Llengua, Neus Mestres, ha destacat que la glosa «permet als infants veure que el català és també una llengua d’oci, una llengua per comunicar-se amb els amics i realitzar activitats lúdiques: és també una llengua d’ús social, una llengua comuna». Des de l’ONG del català també han remarcat que Eduglosa.cat posa en valor els diferents parlars del domini lingüístic i les diferents variacions de la glosa.

Per la seva banda, Tolo Albertí, president de Cor de Carxofa, ha destacat que la glosa és un transmissor dels valors que les tres entitats impulsores del portal comparteixen. «La cultura és clau en l’educació en els valors del s. XXI: l’empatia, l’escolta activa, la creativitat» ha assegurat Marta Esteve, de la Fundació Carulla.

Finalment, alumnes de l’Escola Concepcionistes han posat el punt final a la presentació amb una mostra de cançó improvisada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.