algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

Palma acull la Palmafolk amb castellers i música en record d'Antoni Roig

El pròxim dissabte 30 de setembre Palma acollirà dues trobades amb les quals s’obrirà la nova temporada de cultura popular d’arrel tradicional emmarcada dins el programa Palmafolk. Es tracta del concert Ball Roig, que retrà homenatge a Antoni Roig, fundador d’Al-Mayurqa, en el desè aniversari de la seva mort, i de la XIX Diada Castellers de Mallorca 2017. L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha col·laborat amb ambdues propostes.

Per la seva banda, regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha assegurat que aquestes propostes «ens permeten mostrar part del patrimoni immaterial de la Ciutat, imprescindible per conèixer-la i sobretot estimar-la». Carrió ha volgut remarcar la importància d’Antoni Roig, qui «creia, com la regidoria, que el patrimoni immaterial tradicional i d’arrel ha de ser viu, i no convertir-se mai en una peça de museu». Pel que fa a la diada castellera, el regidor ha volgut recordar que els Castellers de Mallorca ja foren presents als actes d’homenatge de Roig.

Concert

Ball-Roig es celebrarà el dissabte a partir de les 20 hores a ses Voltes. A més d’Al-Mayurqa, també hi participaran El Pont d’Arcalís i Xavier de Bétera. Al-Mayurqa va néixer l’any 1994 amb la intenció de dignificar la música tradicional mallorquina fent una lectura actual del temes de la cultura popular. Dissabte estaran acompanyats per El Pont d’Arcalís és un grup de música tradicional catalana que divulga la música i la cançó tradicional del Pirineu, mentre que Xavier de Bétera és la nova promesa del cant d’estil valencià. Les tres formacions estaran sempre damunt l’escenari i interpretaran sis peces cadascuna.

Diada

La IX Diada Castellera es farà dia 30 a la plaça de Cort. La trobada començarà a les 11 hores amb tallers a la plaça París. A les 17.15 hores un cercavila partirà de la plaça d’Espanya fins a la plaça de Cort, on hi haurà l’actuació castellera a les 18 hores. a les 21 hores es celebrarà una batucada amb Pachamama Percussió, mentre que a partir de les 21.30 la festa es traslladarà al Parc de la Mar amb el sopar i la ballada popular a càrrec de l’Estol de Ponent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.