cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Albert Fargas en narrativa i Eva Baltasar en poesia guanyen els Premis Mallorca

Francesc Miralles. Pau Vadell i Antònia Vicens, com a membres dels jurats de poesia i narrativa, han estat els encarregats de donar a conèixer el nom dels premiats en una nit dedicada a la literatura, on hi ha hagut lloc per a l'homenatge a l'escriptor manacorí, Miquel Àngel Riera, amb motiu del vintè aniversari de la seva mort.

L'obra guanyadora dels Premis Mallorca 2016 de creació literària en la modalitat de Narrativa, dotat amb 25.000 euros, és 'La primera vegada', presentada per Albert Fargas Bespin amb el pseudònim d'Arnau de Vallalta. El jurat, presidit per Antònia Vicens, valora el fet que «es tracta d'una obra amb un ritme narratiu molt àgil i tractada des d'una perspectiva literària poc habitual».

L'obra guanyadora dels Premis Mallorca 2016 de creació literària en la modalitat de Poesia, dotat amb 15.000 euros, és 'Invertida', presentada per Eva Baltasar Sardà, sota el pseudònim d'Octàvia des Xot. El jurat, presidit per Francesc Parcerisas valora el fet que «es tracta d'una obra arriscada, amb una veu fresca, unes imatges impactants i un lèxic acurat».

Albert Fargas és periodista i enguany ha estat finalista del Premi Josep Pla de Narrativa.

Eva Baltasar és escriptora i ha obtingut premis amb els vuit llibres de poesia que ha publicat fins ara, entre ells el Premi Gabriel Ferrater 2016, d’Edicions 62 i el Premi Miquel Àngel Riera 2013, Manacor.

L'acte de lliurament dels Premis Mallorca 2016 ha tengut lloc a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia, com una mostra més de l'aposta del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports per convertir l'emblemàtic edifici en un centre cultural de referència a Mallorca. L'acte ha comptat amb la presència de representants institucionals, d'associacions culturals, editors i escriptors que fan feina per a la difusió de les lletres catalanes. Els assistents també han gaudit d'un tast de la darrera obra de la companyia de teatre La Fornal, «Fuita i martiri de Sant Andreu Milà», basada en textos de Miquel Àngel Riera, en el que ha estat un petit homenatge a l’escriptor manacorí, mort ara fa vint anys. També hi ha hagut música en directe del duet format per Marta Elka i Toni Pastor.

En aquesta vuitena edició dels Premis Mallorca, han concorregut 51 obres -19 de narrativa i 32 de poesia- totes elles obres originals i inèdites, escrites en català i presentades amb pseudònim. Enguany, una part de la dotació econòmica dels Premis Mallorca està destinada a l'edició, distribució i promoció de les obres premiades. La dotació total del certamen és de 60.000€ dels quals 25.000€ són pel guanyador de la modalitat de Narrativa i 15.000€ per a la de Poesia. La resta de la dotació, 20.000€, es destinarà a l'edició i distribució de les obres premiades i a la promoció posterior, a més del lliurament a cada un dels premiats d'una escultura de Jaume Mir titulada La Balanguera.

Els Premis Mallorca 2016 incorporen enguany, a més, un nou guardó. Es tracta d'una estatueta de bronze, de l'escultor felanitxer Jaume Mir (1915-2012), titulada La Balanguera. Una peça que duu impresa la lletra del poema de Joan Alcover, himne de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.