algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

ARCA lamenta la mort del col·leccionista Guillem Amengual

7734
Guillem Amengual Matas, col·leccionista i amant del patrimoni industrial illenc, va finar el passat 21 de novembre. L'entitat ARCa en lamenta la pèrdua. | Arca

ARCA ha lamentat la mort de Guillem Amengual Matas, col·leccionista i amant del patrimoni industrial illenc, que finà el passat 21 de novembre. L'entitat ha volgut enviar el condol als seus familiars i amics per tan estimada pèrdua.

L'entitat ha destacat que Amengual es va caracteritzar per ser un gran amant del patrimoni industrial de les Illes. A la seva finca d’Algaida va anar reunint un vertader museu de les millors peces del nostre patrimoni industrial.

Així, entre altres peces, detenen el primer camió de bombers de Palma – un Hispano -Suïssa de l’any 1914-, la tuneladora de les mines d’Alaró, les primeres màquines que donaren electricitat als nostres pobles, la furgoneta de “Transportes Pons”, la màquina que subministrava la benzina als hidroavions de la Guerra Civil, la màquina de tren Maffeis de la salinera de Formentera i moltes excavadores i piconadores.

Conservació i restauració
L'entitat ha destacat que Amengual no tan sols adquirí aquestes peces sinó que també en restaurà moltes d’elles. “El seu somni era crear la base d’un museu del nostre patrimoni industrial i un taller de restauració; però com sempre trobà la incomprensió i ingratitud dels estaments polítics que únicament col·laboraren en la catalogació de part de la col·lecció”, ha destacat l'entitat.

ARCA ha destacat que Mallorca no tindrà un museu del patrimoni industrial “perquè d’aquí poc no hi haurà tampoc peces per incloure al museu, però no haurà estat per culpa de persones com a Guillem Amengual, sinó per la ineptitud de qui hauria de vetllar i ajudar per la conservació de la nostra història i també del nostre futur”.

L'entitat, en aquest sentit, ha destacat que no queda més que mostrar “el nostre reconeixement i la nostra gratitud a Guillem Amengual per la seva tasca i lamentar que la seva ingent feina no pugui ser gaudida per la gent de Mallorca, com ell volia”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí, fa mes de 9 anys

Conservar el patrimoni, industrial o artístic, és cosa de cultura, i a la major part dels polítics això no els interessa gens ni mica. Crear un museu costa molt i no tan sols no se'n treu cap benefici econòmic sinó que ocasiona despeses i se'n treu poc rèdit electoral. Tampoc al poble, en general, li interessen gaire els museus. Vet aquí el problema.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente