cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Arca presenta 31 al·legacions al pla de protecció del Jonquet

7526
L'entitat en defensa del patrimoni ha reclamat que el Pla Especial de Protecció del Jonquet tengui criteris més amplis d'inclusió. | M.À.C.

Arca ha presentat un total de 31 al·legacions al Plà Especial de Protecció del Jonquet i ha considerat que encara “s'han de modificar moltes coses per adaptar-se al BIC”. L'entitat ha reclamat que a l'hora d'ampliar el catàleg “es tinguin criteris més amplis d'inclusió”, com per exemple Les Sitjes o incloure els carrers Bataló i Ancora.

L'entitat ha considerat que “encara hi ha massa parcel·les qualificades com R2 per mantenir l’autenticitat evitant la demolició i substitució de les edificacions”. És per aquest motiu que han considerat que l'entorn s'ajusti a la reducció del nombre de parcel·les considerades R2, per evitar que siguin esbucades i que no entrin en conflicte amb la declaració BIC.

L'entitat en defensa del patrimoni ha reclamat, pel que fa a les normes urbanístiques generals, que s'especifiqui amb claredat l'eliminació dels cossos volats sobre les façanes. També ha demanat la descripció de trets tipològics per a la nova construcció, textures i colors, respecte de les proporcions de les obertures de façana, etc.

En aquest sentit, també ha reclamat la prohibició d’unir parcel·les, conservar les teulades mallorquines amb mesures més concretes i menys voluntaristes, prohibir excavar per fer aparcaments o similars ajuntant els subsòls de les parcel·les i eliminar tots els afegits als molins utilitzats per les discoteques actuals.

Unificació de parcel·les
Pel que fa a les parcel·les de Rentadors i Mar i Terra, les al·legacions d'ARCA no pretenen la disminució de l’aprofitament urbanístic de les parcel·les pel que fa als habitatges, si bé cal ressaltar “l’excessiu nombre d'habitatges previstes a la zona, recordem que el PERI de 1985 tan sols considerava 85 a aquesta zona i ara es pretenen 115”.

L'entitat, en concret, ha reclamat que les alçàries de construcció a les parcel·les de Rentadors i Mar i Terra sigui planta i pis. A més ha exigit evitar l’efecte pantalla i els blocs a les edificacions que res tenen a veure amb Es Jonquet.

L'entitat també ha demanat que la tipologia s’adapti a l’entorn i que s’eviti la repetició mimètica d'habitatges tipus xalets adossats. En aquest sentit, entenen que el nombre d'aparcaments han de ser proporcionals als habitatges nous i que en cap cas es necessita un aparcament de rotació.

Arca, a més, ha plantejat que l’ús del Jonquet ha de ser residencial i els comerços han de ser els necessaris per a aquest ús; eliminant-se la superfície comercial prevista.

Usos residencials
És així que, sobre els usos, l'entitat també ha recordat que El Jonquet té carrers molt estrets i moltes habitacions i dormitoris dels habitatges donen a aquests carrers. “Un trànsit nombrós de persones ja sigui per anar a restaurats, bars o discoteques crearien una greu contaminació acústica”, ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.