nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

El guitarrista Víctor Pellegrini ofereix un concert exclusiu a Sastre

A la Casa Llarga (3-V-2014), Víctor Pellegrini ha volgut dedicar un petit concert en solidaritat a Jaume Sastre. | Bartomeu Balutxo (Youtube)

Aquest dimecres, 4 de juny, la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa acull un concert del reconegut guitarrista Víctor Pellegrini (Rosario, 1958).

Però abans -concretament el dimarts al matí-, el famós intèrpret volgué visitar el docent Jaume Sastre, en vaga de fam a la Casa Llarga per l'educació, segons explica l'entorn del professor en el bloc on hi narra la seva experiència.

Allà hi trobà també el President de l'OCB i de la Fundació Can Gazà, Jaume Mateu, i dedicà un concert a Sastre, en el seu 27è dia de vaga de fam.

Prestigi
El músic amb arrels illenques -és besnét d'un emigrant de Muro- dedicarà anit una part del concert a Valldemossa al compositor Bartomeu Calatayud (1882-1973), recopilador, difusor i harmonitzador per a guitarra de música popular tradicional de Mallorca.

Pellegrini ha volgut aprofitar la gira europea d'enguany, just després del concurs internacional de Laussanne que porta el seu nom, per fer estada a la terra del seu besavi matern.

Va venir a Mallorca per primera vegada l'any 1980, com a concursant del Festival de Guitarra Andrés Segovia, que finalment s'adjudicà. Aleshores va retrobar els seus orígens familiars i va viure entre Muro i Can Picafort un parell d'anys fins que, el 1982, va guanyar el prestigiós concurs internacional de l'Havanna i s'establí a Cuba i a Mèxic, des d'on ha viatjat arreu del món per tocar, com a solista, amb les més importants orquestres i impartir lliçons magistrals.

Més de 25 anys després del seu descobriment de Mallorca, el febrer de 2008 i ja com a reconegut guitarrista, Pellegrini va tornar a fer un únic concert al Teatre Principal de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Seny, fa mes de 9 anys

biribí, cabrit, mallorquí, pagès... Si el controladors d'aquest diari virtual miren un poc veuran que tots aquests pseudònims provenen d'un mateix IP. Farien bé de moderar els comentaris i no permetre campanyes del cir-Kulo tan patètiques!

Valoració:3menosmas
Per un pagès, fa mes de 9 anys

Millor si li hagués duit un enfilai de botifarrons i un pa moreno de dos quilos.

Valoració:-10menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (4-6-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:7menosmas
Per el litri, fa mes de 9 anys

Eso que se ponga el mozo a bailar la sardana y seguro que se le pasa la gusa...jajajajaja

Valoració:-6menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

SEgur que portava una botifarra amagada a la guitarra per a Sastre...

Valoració:-18menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

Li haurà duit es berenar??

Valoració:-18menosmas
Per Cabrit, fa mes de 9 anys

Aquesta panxa no és d'un mes de vaga de fam ni de conya.

Valoració:-17menosmas
Per berebé, fa mes de 9 anys

No passis ánsia. És un dels efectes secundaris de ser incult.

Valoració:19menosmas
Per biribí, fa mes de 9 anys

no sé qui és aquest senyor

Valoració:-23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente