nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Museus en plena activitat

Centres i espais expositius obriren ahir les portes a ciutadans i turistes en una jornada plena d’actes. El 18 de maig els museus celebren el seu dia internacional i Mallorca no en restà al marge amb una gran participació

20322
El Museu Diocesà fou un dels 27 espais que s’afegiren a la celebració del dia internacional amb portes obertes. | N.R.

Els tallers familiars i la jornada de portes obertes foren les activitats estrella del Dia internacional dels museus. En total, 26 museus i centres expositius s'han afegit enguany a l'efemèride amb un programa especial. Alguns ja fa dies que brufen la diada amb inauguracions o tallers, però ahir fou el punt àlgid de la festa. I és que foren molts els palmesans i turistes que aprofitaren que els museus estaven oberts de franc per recórrer-ne les dependències. Al matí, el vent que bufava a Palma no desencoratjà les famílies que, sobretot amb infants petits, acudiren als centres museístics per aprendre i també gaudir.

No debades, l'emblema triat per la Unesco per al Dia internacional així ho deia: Museus (Memòria + creativitat = progrés social). Uns dels espais de Palma més concorreguts fou el Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard, que a partir de les deu i mitja del matí s'omplí d'infants per participar en els tallers que es realitzaren a les terrasses. Amb llapis de colors, els infants xalaren sense perdre detall del que succeïa al seu voltant. Mentrestant, tot l'equip d'Es Baluard -amb la directora, Nekane Aramburu, al capdavant- iniciava les visites guiades. Es recorregueren les sales expositives, però també s'endinsaren en les dependències privades, els despatxos i els indrets on es gesten els projectes artístics abans de ser exposats. Era, doncs, una manera d'acostar Es Baluard al públic, per mostrar-lo de cap a cap. L'única dependència que no es pogué visitar, per motius organitzatius, foren els magatzems. Al capvespre, tampoc no hi faltaren les lectures dramatitzades, a càrrec dels alumnes de l'Esadib.

Al matí, l'activitat també era ben concorreguda al Museu Diocesà, un indret valorat pels turistes que, després de la Seu, hi entren per conèixer l'art sacre de Mallorca. Al carrer de la Concepció de Palma l'activitat era igualment frenètica. Ens referim als tallers sobre prehistòria i rituals organitzats pel Museu de Mallorca i que estaven dirigits a famílies. Fins a les dues del migdia els infants pogueren conèixer un poc més com vivien els mallorquins de la prehistòria i quines eren les seves creences.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mar, fa mes de 10 anys

Molt bé per als museus que feren jornada de portes obertes. No tan bé per als museus que cobraven entrada.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente