muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
13°

Retallada als Ciutat de Palma

El regidor Fernando Gilet converteix el premi de còmic en bianual, elimina el de crítica literària i abaixa 5.000 euros les dotacions dels guardons

126690
L'edil de Cultura i Esports, Fernando Gilet. | T. Ayuga.

Els premis Ciutat de Palma patiran l'any que ve una retallada considerable, no només ecònomica, sinó de continguts. Les principals seran la desaparició del premi de crítica literària Camilo José Cela i la conversió en bianual del Ciutat de Palma de còmic. Precisament aquest darrer fou una reivindicació del sector insular, que ara ha vist com passa a dos anys.

El regidor de Cultura i Esports de l'Ajuntament palmesà, Fernando Gilet, presentà ahir la configuració d'aquests guardons, instaurats el 1956 i que durant anys han gaudit de gran prestigi. Tot i l'austeritat que pregona, Gilet ha recuperat els premis en llengua castellana creats el 2006 i que tanta polèmica provocaren en el seu moment. Per contra, els dos més recents -còmic i crítica literària- desapareixen de la convocatòria l'any que ve.

Gilet al·legà que aquests seran un premis "marcats per la costosa herència de l'anterior equip de govern municipal", tot i que a l'hora de la veritat la retallada econòmica serà només de 5.000 euros en total.

A això cal afegir-hi la desaparició de dues de les quatre beques d'investigació que fins ara s'atorgaven per les festes de Sant Sebastià. El regidor popular manté en cartera les beques d'humanitats i cultura popular, però elimina les dedicades als estudis de gènere i a les ciències naturals que, segons Cort, tindran una periodicitat bianual.

Els dos Ciutat de Palma més ben dotats seran el Llorenç Villalonga de novel·la en català i el Camilo José Cela de novel·la en espanyol, que seran compensats amb 20.000 euros cada un. El primer, el guardó històric, tenia l'any passat una dotació de 24.000 euros. Pel que fa als Ciutat de Palma de poesia, tant el Joan Alcover com el Rubén Darío, en espanyol, tindran un premi de 10.000 euros (rebaixen la quantia 2.000 euros).

Els altres dos premis que manté Gilet, l'Antoni Gelabert d'arts visuals i el d'animació independent, també patiran una retallada a la seva de 3.000 i 2.000 euros, respectivament. Així, el Gelabert serà dotat amb 15.000 euros i el d'animació en percebrà 10.000.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carles, fa mes de 12 anys

Boicot a l'Ajuntament de Palma.

Valoració:-1menosmas
Per allau_jb, fa mes de 12 anys

Molaria que el premi fos bianual xDDD No lliga gaire amb l'esperit del PP... llàstima.
D'on surt en Gilet aquest? Qualcú sap si ha fet res de productiu en el món cultural? Fent comptes ràpid, els estalvis que ha fet amb aquestes retallades no arriben als 15000 euros. Així se surt de les crisis!

Valoració:12menosmas
Per jjj, fa mes de 12 anys

gUILLEM, per dir collonades millor queda´t calladet.

Valoració:-7menosmas
Per gUILLEM, fa mes de 12 anys

Per què el PP no fa un acte de coherència amb el seu vertader tarannà i anul·la d'una vegada tots els premis literaris de Mallorca. I ja posats, també pot anul·la tota manifestació cultural i folklòrica. O millor, tornar a les arrels i PROHIBIR-LES.

Valoració:8menosmas
Per Gilito, fa mes de 12 anys

Serà de caràcter biennal, no bianual, no?

Valoració:24menosmas
Per Marcel, fa mes de 12 anys

Aquest regidor, desconegut en el món cultural i més ignorant del que es mereix una ciutat com Palma, no sap on s'ha ficat i ho pagarà cremant-se en un parell de mesos. Pel que fa al premi de crítica literària, va ben errat, perquè es tractava d'un premi al qual no calia presentar-s'hi, entre altres raons perquè les obres no eren inèdites. Un premi, per cert, bilingüe, gràcies a l'impresentable Grosske. De fet, els guanyadors dels darrers anys no s'hi varen presentar personalment, sinó que varen ser els seus editors els qui els varen presentar. A més, els membres del jurat podien premiar qualsevol llibre publicat que considerassin que s'ho mereixia, es presentàs o no.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente