algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

D'Efak no donarà nom a l'auditori de Manacor

La sessió plenària de l'Ajuntament de la capital de Llevant votà en contra de la moció de PSM+Esquerra+Verds

44378
Els regidors de PSM+Esquerra+Verds votaren per la iniciativa. | Martina Poquet - M.Poquet

El ple de l'Ajuntament de Manacor no votà a favor de la moció presentada per la coalició del PSM+Esquerra+Verds de posar el nom de Guillem d'Efak al nou auditori de Manacor. La moció fou rebutjada amb els vots de l'equip de govern municipal del PP-AIPC, l'abstenció d'UM i el PSOE i el vot favorable de PSM+Esquerra+Verds. Les dues portaveus d'UM i PSOE esgrimiren el vot d'abstenció tot dient que, malgrat estar-hi d'acord personalment, creien convenient que calia que aquest fet fos debatut en la Comissió de cultura i mirar de treure'n un nom de consens entre tot els grups polítics.

La coalició d'esquerres proposava el nom del cantautor manacorí per a l'auditori que s'està construint a la ciutat. "Guillem d'Efak és un artista com mai no ha hagut a la terra", manifestaren. El regidor de PSM+Esquerra+Verds Joan Llodrà considerà que un dels motius que explica el resultat de la votació és el fet que d'Efak "va ser un esperit lliure i no un model d'allò políticament correcte". "El que s'ha de valorar és la seva trajectòria artística, i no la seva vida personal", afegí el regidor. "No s'hi pot fer res, perquè ha estat una votació contundent", sentencià.

Debat

Les publicacions de Manacor han obert les darreres setmanes un debat sobre els possibles noms del nou edific. Així, i al de d'Efak, també s'hi han afegit els de Rafel Nadal (el músic i padrí del tennista), el de Sebastià Rubí i noms com el de La Roca i Auditori de Manacor. Aquest darrer sembla que podria ser el que rebria més suport, perquè no crearia cap tipus de controvèrsia social. A la xarxa social Facebook hi ha un grup anomenat "Perquè el nou auditori de Manacor es digui Guillem d'Efak", que té 1.100 membres, 800 dels quals són de Manacor i la resta de fora la ciutat. Algunes persones són representatives de la cultural catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Impostor, fa mes de 13 anys
O.·W. com goses utilitzar les meves inicials?
N'Oscal Wilde ja era mort i enterrat quan jo vaig parlar de la mediocritat dels populars!
Orson Welles
Valoració:2menosmas
Per O.W., fa mes de 13 anys
Popular no significa res més que mediocre, segons Oscar Wilde.
Valoració:-3menosmas
Per Mallorca Lliure, fa mes de 13 anys
vergonya cavallers vergonya!
Valoració:3menosmas
Per El Coyote., fa mes de 13 anys
Idò que li posin el nom de Tomàs Frau Durán "Don Sebastián", el bandit manacorí que és va fer famós els anys 50s, pistola en mà.
Aquest tal vegada és més "politicament correcte". Parlant de polítics i lladres...
Valoració:2menosmas
Per PROPOSTA, fa mes de 13 anys
A aquests del PSM+ESQUERRA+VERDS els mata l'ànsia de protagonisme. No han fet les coses bé i han esgarrat la proposta. No han actuat democràticament. Sembla mentida!
Els d'UM s'ho han de fer mirar de bon de veres... GUILLEM D'EFAK no només militava al seu partit, sinó que ho justificava ideològicament.
De la resta... què hem de dir? "Españoleando" com sempre!
Jo faig una proposta racional: que la comissió de cultura es reuneixi i aporti TOTS els noms possibles (ei, que no s'oblidin de Jaume Vidal Alcover, una altra "bèstia negra" proscrita del seu poble). En tenir els noms, que facin un plebiscit popular. Tinc la certesa que Guillem d'Efak agranerà, perquè és el més popular de tots!
Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente