nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
23°

«Començaré aquesta gira amb molta força i una salut de ferro»

Tomeu Penya inicia un tour amb Géminis i Perico Linale Big Band

El cantautor de Vilafranca presentà ahir a la seu de l'SGAE a Palma la que serà la seva nova gira, que sota el títol Sa força d'es vent té previst començar a Son Carrió el proper 10 de maig.

Aquest tour, que recorrerà Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i alguns punts del Principat, el sud de França i València, inclourà un mínim de quaranta actuacions. «Tenim algunes dates tancades, però estam estudiant la possibilitat de presentar aquesta nova gira a Palma tal com es mereix. Així, pensam que una bona opció seria un concert al Teatre Principal», assenyalà el gerent de Trui Espectacles, Miquel Jaume.

Tomeu Penya pujarà a l'escenari acompanyat de la seva inseparable banda, els Géminis, i com a novetat de la Big Band de Perico Linale. «Linale ha duit a terme els arranjaments per compactar la veu de Penya amb la música de Géminis i amb els instruments de vent de la seva Big Band, integrada per cinc trompetes, cinc trombons i cinc saxos», afegí Jaume.

Fins a vint-i-un músics sortiran amb Penya damunt l'escenari al llarg d'aquesta gira, en la qual el públic «gaudirà de les cançons més tradicionals i conegudes de Penya i els temes del seu darrer disc, Paraules que se'n du es vent», apuntà Jaume.

L'elecció del repertori que l'artista ha escollit per a aquesta gira «ha estat la tasca més difícil», assegurà Penya. «He hagut de fer una tria entre més de dues-centes cançons i m'he quedat amb unes vint-i-cinc», digué el cantant, que tranquil·litzà els seus seguidors destacant que «les cançons que més em demanen als concerts, les de sempre, no les he pogudes deixar de banda».

Els concerts els hem plantejat molt variats musicalment i tocarem des de temes melòdics fins a havaneres o cançons amb un ritme més pop», assenyalà l'instrumentista i arrangista Perico Linale.

Prova superada

«Diferent i explosiu», així és com Tomeu Penya definí l'espectacle que oferirà al llarg d'aquesta «nova etapa» que comença l'artista «amb més força que mai i una salut de ferro», afirmà. «Després de l'operació que vaig patir i des que he deixat de fumar i de beure estic millor que mai», confessà un Tomeu Penya amb un aspecte saludable.

Amb Sa força d'es vent comença una nova etapa de Tomeu Penya amb els seus amics de sempre, aquells amb els quals «només mirant-nos damunt l'escenari ja sabem el que volem», apuntà un dels components de Géminis. «Quan un cantant ja té una edat, allò que ha de fer és renovar-se i no deixar de fer el que li véngui de gust, coses noves», asseverà el cantautor de Vilafranca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.