nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els dibuixos de Giacometti visiten Palma en una «exposició única»

Quinze fotografies mostren l'artista en diferents moments de la vida

La Fundació La Caixa acollí ahir vespre l'exposició Alberto Giacommeti a la col·lecció Klewan. La mostra, que estarà oberta al públic fins al dia 18 de novembre, fa un repàs exhaustiu sobre les diferents vessants artístiques de l'artista suís.Els representants de La Caixa Ignasi Miró, Robert Leporace i Margarita Pérez-Villegasa presentaren el matí els principals trets de la mostra acompanyats per la comissària de l'exposició, Christiane Lange, i Helmut Klewan, col·leccionista de l'obra de Giacometti.

La mostra forma part d'un projecte més ampli amb el qual la Fundació La Caixa presenta al públic els principals artistes del segle XX. En aquest sentit, Pérez-Villegas afirmà que la figura de Giacometti «és fonamental per explicar l'art modern europeu, ja que va crear el seu propi llenguatge visual, en un procés de progressiva síntesi de les formes».Les obres que es podran veure a l'exposició mostren com són els dibuixos i l'obra gràfica, un dels aspectes menys coneguts d'Alberto Giacometti. Així mateix, aquestes peces de fet constitueixen una part fonamental del procés creatiu de l'artista suís.

La peculiaritat de la mostra, segons comentà Miró, rau en el fet que es tracta de peces que no poden formar part d'exposicions permanents de museus. Les condicions lumíniques que són necessàries perquè no es faci malbé el material ho impedeixen. Per aquest motiu, la col·lecció de Klewan, que ha viatjat prèviament a Lleida i Girona,«és única» ja que mai són les mateixes peces sinó que es van substituint per tal que no pateixin excessivament en la seva exposició als focus. L'exposició conté no sols els dibuixos i escultures de Giacometti, sinó també 15 imatges d'alguns dels fotògrafs més importants del segle vint, com Cartier-Bresson, Colomb o Newman, on apareix Giacometti en diferents moments de l'etapa més madura de la seva vida.

Per la seva banda, la comissària de l'exposició oferí una visita comentada per les instal·lacions i explicà als assistents algunes de les característiques més destacades de Giacometti. Lange parlà no només de la vida del polifacètic artista, sinó també de la seva particular manera d'entendre el món. En aquest sentit, Giacommetti era molt perfeccionista i cercava constantment trobar respostes a les grans preguntes filosòfiques de la humanitat. De la mateixa manera, Giacommetti fou especialment sensible a la vulnerabilitat a l'èsser humà, element que és present a la majoria dels dibuixos que es poden veure a l'exposició del Gran Hotel.

Al voltant de l'exposició es faran altres activitats com visites comentades, tallers d'escultura, itineraris per a famílies o cafè tertúlies. A més, la mostra inclou un documental de més de vint minuts amb una entrevista al mateix Giacometti.

A la inauguració d'ahir vespre hi havia nombroses autoritats entre elles la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, la consellera Bàrbara Galmès o la consellera insular Joana Lluïsa Mascaró.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.