nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Sergio Rochefont guanya el premi Bernat Vidal per «La taula de la llum»

El certamen de poesia de Santanyí és un dels més prestigiosos

La taula de la llum de Sergio Rochefont, que va presentar el seu treball amb el pseudònim Miquel Duran, és l'obra que ha vençut en el Certamen de Poesia Bernat Vidal i Tomàs de Santanyí, que enguany arribà a la XXII edició i que es va lliurar dissabte a vespre al Teatre Principal de la localitat.

L'obra de Rochefont va ser considerada la millor per part del jurat, que va haver de seleccionar entre un total de 38 treballs. Això ha suposat un rècord de participació i un gran èxit, ja que es doblaren les xifres del premi Ciutat de Palma. Aquest fet demostra que és un certamen consolidat, que any rere any augmenta i que és un dels premis de poesia més importants de l'Illa.

La presentació va ser a càrrec del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Santanyí, Cristòfol Vidal, que apuntà que «llegir un bon llibre és com rebre una carícia, i jo mai no podré acariciar un ordinador».

El batle de Santanyí, Miquel Vidal, va entregar al guanyador un xec valorat en 2.255 euros. També va rebre un objecte commemoratiu. El vencedor es va mostrar molt satisfet amb el reconeixement i manifestà que «de tots els premis rebuts, el que més m'ha satisfet ha estat el de Bernat Vidal i Tomàs».

Pel que fa a la seva obra, Rochefont explicà que «he donat més importància al fons que a la forma. És com una habitació oberta al món on el lector pot sentir les olors, imaginar els mobles, els objectes i tot el que impregna la cambra». Després el guanyador va llegir alguns dels poemes.

A continuació es va oferir un concert a càrrec de la Capella Mallorquina.

L'Ajuntament de Santanyí patrocinarà l'edició de l'obra premiada, que serà inclosa dins la col·lecció de poesia Balanguera,. La presentació es farà per les festes de Sant Jaume 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.