algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Joves per la Llengua i l'OCB celebren una festa a Portopí pel cine en català

Tutu pa, Pep Suasi i Juanjo Muñoz faran un concert divendres

Que a la cartellera dels multicinemes de Portopí Terrasses s'hi exhibeixin quatre pel·lícules en català és motiu més que suficient per fer festa. Així ho han considerat tant l'Obra Cultural Balear com Joves per la Llengua que, amb els propietaris dels multicinemes, han muntat una festa per demà divendres, a la mateixa plaça de Portopí, on actuaran Tutu-pa, Pep Suasi (Fora des Sembrat) i Juanjo Muños (Gossos), a partir de les 21.30 hores.

Sota un lema en positiu, «Per la música, la literatura i el cinema en català», aquestes entitats fan una crida a joves -i no tan joves- a brufar que hi hagi una cartellera en català com poques vegades s'ha vist a Palma. Es tracta de Tirant lo blanc, Ice Age II: el desglaç, Missió impossible III i la pel·lícula del català Jordi Roigé Rock'n'cat, més enllà de les cançons.

En la presentació d'aquesta festa, tant Tomeu Martí (coordinador de l'OCB) com Miquel Àngel Contreras (portaveu de Joves per la Llengua) foren prou crítics amb la gestió que, des del Govern i en concret des de la Direcció General de Política Lingüística, es du a terme respecte del català a les sales de projecció: «Sentim parlar molt de bilingüisme, que no és efectiu en el cinema, ni en la música ni en la literatura», afirmava Martí. Contreras recordà que «moltes vegades, quan volem anar a veure cinema en català, només hi podem veure films de dibuixos animats».

Conscients de la problemàtica que existeix perquè el català estigui un poc més normalitzat en aquest àmbit, tant Martí com Contreras instaren el públic a acudir a la festa i destacaren una nota positiva: «A Manacor no hi ha cap tipus de problema amb el cinema en català».

Sebastià Salom, representant dels multicines, féu un discurs en el qual destacà, precisament, que la llengua s'ha de deixar de polititzar. «És una cosa que hem heretat dels nostres avantpassats», digué. També agraí les ajudes que els empresaris reben del Govern per la projecció de films en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.