algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

El coreògraf de lluita de «Batman Beguins» fa un seminari a l'illa

El valencià Justo Diéguez és l'inventor del mètode de lluita Keysi


Justo Diéguez, de 47 anys, és un mestre en la defensa personal i fundador de l'art marcial Keysi Fighting Method (KFM). Valencià d'origen, aquest professional de la docència combativa va aconseguir que els estudis de la Warner es fixassin en la seva particular forma de lluita per a la proper gran estrena de la indústria cinematogràfica Batman Begins.

A través d'un dels seus alumnes, especialista d'escenes d'acció, Justo Diéguez s'ha convertit en l'entrenador personal de l'actor Liam Neeson, un dels protagonista de la nova entrega de Batman i coreògraf de les escenes de lluita que apareixen a la pel·lícula. Diéguez oferirà avui al pavelló esportiu de Binissalem, amb els instructors illencs Toni Morales o Daniel Massanet, un seminari en el qual el més d'un centenar ja d'alumnes i afeccionats illencs podran obtenir una classe de primera mà del seu creador.

El mestre explicà que la seva feina a Batman Begins va consistir en la creació d'una coreografia que preparà per al director d'equip d'especialistes, basant-se en un storyboard i seqüència de temps predefinida. Una vegada acceptada la seva proposta, i adaptant-se a les necessitats de càmera del director, Diéguez instruí els actors i especialistes per a la interpretació de les lluites en el film.

Aquest fou el cas de Christian Bale o Liam Neeson, als quals Diéguez entrenà personalment, tant en l'aspecte físic com en el de la doctrina del KFM «basat en el respecte i creixement personal i que és una filosofia de vida».

«Ens van triar perquè cercaven una nova forma de lluita», explicà Dieguez, que va reconèixer que gràcies a la seva participació al film «se'ns han obert totes les portes i ens han oferit ser consultors de lluites en altres producciós de Hollywood». Respecte al film que s'estrenarà aquest estiu, Diéguez afirmà que «Batman naixerà amb aquesta pel·lícula. És la millor».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.