nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

«Que se salvi qui pugui ja no serveix, són necessaris nous valors globals»

L'abat de Montserrat reivindicà a Palma un nou codi ètic i moral

JOANA NICOLAU.Palma.
«En un món globalitzat no serveix la teoria que se salvi qui pugui... és necessari retornar el debat moral a l'àmbit públic. I cal reescriure un nou codi ètic entre tots». L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, féu amb aquestes paraules una crida a la societat perquè a través del diàleg, se puguin trobar sortides per a una convivència planetària.

En una conferència organitzada pel Cercle Financer a la Fundació La Caixa per tractar de la Salut ètica a la nostra societat el responsable de Montserrat oferí un diagnòstic força coincident amb els objectius ideològics que es vol aconseguir amb el Fòrum de les Cultures Barcelona 2004. En aquest sentit, avançà a Diari de Balears que dies abans de la reunió del Parlament de les religions els principals líders religiosos del món se reuniran a l'abadia per tal d'elaborar un document en què es recullin els principals valors morals de la persona. Segons digué Soler, «en el món del futur la manca de solidaritat pot resultar suïcida».

El que és considerat com un dels grans intel·lectuals de l'Església, no dubtà a assenyalar que a la societat del moment «la persona es troba perduda perquè ha fet un seguidisme de la societat de consum que no l'ha conduït a la felicitat. Ara s'adona que cercar el que me convé no basta».

Per a la recerca dels valors humans del nou ordre mundial destacà la «important aportació a fer que té Europa en el concert de les nacions» i per aconseguir-ho reclamà la necessitat que se tenguin en compte en paral·lel el «ric patrimoni de valors de les cultures grega, biblio-cristiana i il·lustrada». Acabada la conferència, l'abat entrà en temes d'actualitat com ara les dissensions que hi hagué a la darrera conferència episcopal entorn del document sobre el terrorisme.

Josep Maria Soler afirmà que «els bisbes feren una condemna del terrorisme radical, decidida i clara. Les discrepàncies tingueren lloc en haver-se d'aprovar el darrer capítol del document que guarda relació amb els nacionalisme excloents. En aquest apartat es considerà que era necessària una ampliació i fer diferències entre nacionalismes. Però no és sorprenent que tots els bisbes pensin el mateix».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.